10 grunde til at det er dejligt sommeren er her

Tænk at vi i Danmark allerede har haft SÅ mange sommerdage! Det kan mærkes på humøret og det kan ses på vores tanlines. I Danmark er vi slet ikke vant til så varmt vejr så mange dage i træk, og det kan også gå hen og blive lidt hårdt i længden. Nogle gange kan det også føles som om, det er alt for varmt til at tage i stalden. Hvis du er en af dem, der bliver lidt træt af det meget varme vejr i længden og trænger til en reminder om hvorfor det er så skønt, bør du læse videre her!

1. Farvel kolde hænder

Hold da op – når det er koldt om vinteren er det altså virkelig koldt. Vi mindes tydeligt de vinteraftener i minusgrader, hvor det næsten var umuligt at åbne trenserne, fordi vores hænder var så kolde at det gjorde ondt. Det slipper vi heldigvis for om sommeren.

2. På gensyn mudder!

Med mindre det lige pludselig går hen og bliver en regnfuld sommer slipper vi altså for mudder og alt der hører til så længe. Win!

3. Længere dage

Om sommeren har vi de lyse timer til langt ud på aftenen. Det er bare lidt sjovere at nå ud til hesten mens det stadig er lyst.

LÆS OGSÅ: Gør din hest klar til sommer – Væskebehov

4. Vi kan spise is med god samvittighed

Når det er så varmt er der ingen undskyldninger for IKKE at tage en is. Hvis du vælger den rigtige, er den alligevel sundere end vinterens varme kakao’er.

5. Skinnende pels

I vinters har du måske haft klippet din hest. Deres pels er bare ikke lige så flot når den er kort og stikkende. Om sommeren kan du rigtig nyde farven på din firbenede bedste ven – medmindre den er hvid og ruller sig i græsset selvfølgelig.

6. Færre dækkener

Alle de dækkener du har lagt af og på din hest vinteren igennem kan endelig få lov at samle støv på loftet. Nogle gange kunne det føles som dagens motion før man havde fået skiftet dækken og puttet hesten til for de kolde nætter.

7. Vi bliver brune

Det kan godt være vi har hjelmen helt nede i panden, ridehandsker på og lange bukser – men vi får stadig sol! Skidt pyt med om det kun er halvdelen af hovedet, at vores hænder er kridhvide og man skal bruge de stærkeste solbriller før man kaster et blik på vores ben. Vi bliver brune!

8. Mindre udmugning

Nu hvor det er varmere i vejret har din hest måske også længere foldtider eller bedre endnu – den går på døgnfold! Det betyder at du ikke behøver at muge lige så meget ud. Det kan godt være du så skal gå og fjerne hestepære på folden, men du sparer jo altså også lidt penge på strøelse. Alt tæller!

9. Hej hej sne 

I perioder falder der rigtig meget sne i lille Danmark. Så meget at det kan være svært at komme frem. I de tilfælde er man nødt til at skovle sne – og det kan altså godt være hårdt. Om sommeren slipper vi for at tænke på sne og glatte stier. Det er skønt!

10. Alle de ture vi kan ride

I det gode vejr er det kun fantasien der sætter grænser for hvor man kan ride tur henne. Afsted med jer!

LÆS OGSÅ: 5 ting du kan lave med din hest i sommervarmen

Vi håber at det gode vejr forsætter lidt endnu, så det er muligt at nyde disse ting så længe som muligt.

Artiklen er oprindeligt bragt i juni 2018.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce