Børn og heste: Har du også gjort dette som barn i stalden?

Ubekymrede, evigt glade og uden en rigtig fornemmelse for, hvad det egentlig kræver at være hesteejer, rendte vi rundt dér med vores ikke meget mere end 150 cm og syntes at livet som ponyryttere var fantastisk. Nu skal vi have frisket op, hvordan det egentlig er med børn og heste. Eller rettere sagt: Hvordan det er at være barn i en stald. Har du måske også prøvet nogle af disse 10 ting?

1. Taget en bid af en hestegodbid

Ja okay, du har helt sikkert også spist græs, smagt lidt på høet eller taget en håndfuld havrekerner i munden for at finde ud af, hvad det egentlig var, din kære pony blev udsat for. Vi gætter på, at du ikke syntes, det var værd at være misundelig over. Men nu ved du, hvordan de kære heste har det!

Annonce

2. Redet rundt i timevis

Fordi du virkelig ikke havde andet i livet at bekymre dig om. Skønt for dig – knap så skønt for din pony, der sjældent kunne prale af at have haft en let træningsdag. Men masser af kærlighed, det fik den!

3. Samlet hestepærer op med fingrene

Og sig ikke, at du ikke har gjort det siden! Nu er du bare lidt bedre til kun at tage de tørre af slagsen, der er for små til at komme med greben over i trillebøren. Er det ikke rigtigt? Bare indrøm det, for du er helt sikkert ikke den eneste. Vi er i hvert fald nogle stykker her på redaktionen, der har gjort det – det tør vi godt indrømme.

4. Redet uden sadel

Sådan noget begiver du dig slet ikke ud i mere. Mest af alt for din bagdels skyld. Men hver gang du ser dine børn gøre det, mindes du de dejlige stunder, du også havde dengang.

5. Siddet baglæns

Vi tror næsten ikke på, at der er nogen af jer derude, der som børn ikke har overvejet, hvordan det mon ville være at ride baglæns – og selvfølgelig prøvet det af! Hos mange af jer har det helt sikkert også resulteret i en elegant afsidning. Siden dengang har du bare holdt dig til at sidde helt, som reglerne foreskriver det.

Annonce

6. Tisset i boksen

Og DET gør du stadig!

7. Været fuldstændig bidt at springning

Faktisk så meget at du stort set ikke kunne gå en tur, lave dine lektier eller bare være derhjemme uden at finde alverdens ting og sager at springe over. Vi skulle hilse og sige, at springning er en ganske god måde at lære tabellerne på!

En lille piges kærlighed til sin pony er nok noget af det stærkeste, man kan forestille sig. Kunne det her ikke godt have været dig sm barn? Foto: Arkiv.

8. Kommet hjem fra stalden og leget endnu mere hest

Når ja… Hver dag du kom hjem fra stalden stod den selvfølgelig enten på en dressurbane eller endnu mere springning rundt i stuen. Bare lige for at få brugt kvoten op.

9. Læst, at man godt kan ride uden gjord

Der stod, at hvis din balance var i orden, så ville det godt kunne lade sig gøre. Det var den så ikke….

10. Lagt sadlen alt, alt for langt frem

Man skulle jo lære det, og det var bare ikke altid helt nemt at forstå, at den skulle ligge en hånds bredde bag hestens skulder. Men du prøvede, og til sidst lærte du det. Og nu kan du more dig over billederne fra dengang; men mon ikke du indimellem også tænker “årh, stakkels pony”?

Læs også: 10 ting som kun ryttere, der har gået på rideskole, kender til

Annonce

Artiklen er oprindeligt bragt i juni 2020,

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce