12 grunde til at være hestemenneske – del 1

“Jamen, hvorfor gider du?”,  “Tager det ikke al din fritid og penge?” og “Er du seriøst i stalden hver dag?!”
Virker de her spørgsmål bekendt, og bliver du træt af de samme standardsvar du giver venner og familie? Eller har du bare en rigtig dårlig heste-dag og trænger til en reminder om HVORFOR du rent faktisk bruger al din tid i stalden? Så læs med her; for vi kommer med en masse gode grunde til, hvorfor det er skønt at være hestemenneske.

1. Du får frisk luft hver dag

Ja, det kan godt være dine fingre er på kanten til at ryge af, når du ordner stald i -16 grader, og at sveden hagler af dig, når hestene skal trækkes ind og du er iklædt de varme ridebukser – MEN! Du er alligevel udenfor hver dag, og intet slår følelsen af det efter en lang dag på kontoret.

2. Venskaber på tværs af aldersgrupper

I en rideklub finder man folk helt fra ble-alderen og op til .. ja.. Ble-alderen. Du kan næsten være sikker på at finde venner for livet inden for ridesporten, og i din klub er der sikkert altid en ældre eller mere erfaren inden for feltet, som du kan spørge til råds.

3. Venskab på et dybere plan 

En sand ven er ikke en der ordner negle med dig, eller tager på en all inclusive ferie til De Kanariske Øer. En ægte ven er den som står med dig i stalden kl 6 en vintermorgen, for at hjælpe dig med at skifte dækkener eller give antibiotika, eller gør det for dig, når du ikke selv kan. Det er den, som skynder sig at spænde traileren for, når din hest skal hastes på hestehospitalet. Det er den, som sidder med dig i venteværelset. Det er hende som hepper på dig, og hujer højere end ingen andre, når du er færdig med dit stævneridt, og det er hende, der hjælper dig med at få styr på nerverne inden du skal ind. Staldvenner er virkelig de bedste venner.

4. Dit andet hjem

Uanset hvor man er i verden – Florida, Polen, Irland – kan du gå ind i en stald, og blive mødt af den velkendte lugt af hø, fluespray, og hestemøg, og bare føle dig hjemme lige med det samme. Hvis man er ude at rejse længere tid af gangen, er det god terapi for din hjemve.

5. Man lærer at tage ansvar

Hvis nogen ved hvad det vil sige at tage ansvar, må det være hestemennesker. Vi ved, at bare fordi man ikke gider, er det ikke en mulighed “bare” at blive væk. Der står et andet levende væsen og venter på dig. Det ligemeget om det er snestorm udenfor og resten af landet har erklæret snefri, eller om du lægger med mandeinfluenza – du skal frem til stalden, for din hest skal fodres og staldene skal ordnes.

6. Daglig aktivitet udfordrer krop og sind

Det er ingen hemmelighed at daglig aktivitet er godt for både krop og sind. I stalden behøver du kun koncentrere dig om hesten, og når du rider får du styrket dine muskler. Man kan næsten altid være sikker på en god nats søvn efter en dag i stalden.

Er du endnu ikke overbevist om, hvor fedt det er at være hestemenneske? Så læs med i anden del, hvor du kan finde endnu flere grunde.

Læs også
Rytteren i stalden – hvilken type er du?
Derfor skal du være glad for at være rytter
8 grunde til at være rytter i stedet for fodboldspiller!

Gendelt artikel fra maj 2018

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce