12 ting der forsvarer dig som hestemenneske

“Jamen, hvorfor gider du?”,  “Tager det ikke al din fritid og penge?” og “Er du seriøst i stalden hver dag?!” Virker de her spørgsmål bekendte, og er du lidt træt af altid at skulle komme med de samme svar? Eller har du bare en rigtig dårlig hestedag og trænger til en reminder om, hvorfor du rent faktisk har valgt at investere i en af landets dyreste og mest tidskrævende livsstile? Så læs med her! Vi kommer med intet mindre end 12 gode grunde til, at det er rigtig godt at være hesteafhængig.

Annonce

Læs også: 8 grunde til at rytter i stedet for fodboldspiller

1. Du får frisk luft hver dag

Ja, det kan godt være, at dine fingre er på kanten til at ryge af, når du ordner stald i -16 grader, og at sveden hagler af dig, når hestene skal trækkes ind og du er iklædt de varme ridebukser – MEN! Du er alligevel udenfor hver dag, og intet slår følelsen af det efter en lang dag på kontoret.

2. Venskaber på tværs af aldersgrupper

I en rideklub finder man folk helt fra ble-alderen og op til.. ja.. den anden ble-alder. Du kan næsten være sikker på at finde venner for livet inden for ridesporten, og i din klub er der sikkert altid en ældre eller mere erfaren inden for feltet, som du kan spørge til råds.

Læs også: Derfor bør du være kæreste med en hestepige

3. Venskab på et dybere plan

En sand ven er ikke en, der ordner negle med dig, eller tager på en all inclusive ferie til De Kanariske Øer. En ægte ven er den, som står med dig i stalden kl. 6 en vintermorgen for at hjælpe dig til stævne, skifte dækkenet på din hest eller give den antibiotika, fordi du ikke selv kan være der. Det er den, som skynder sig at spænde traileren for, når din hest skal hastes på hestehospitalet. Det er den, som sidder med dig i venteværelset. Det er den, som hepper på dig, og hujer højere end ingen andre, når du er færdig med dit ridt, og det er hende, der hjælper dig med at få styr på nerverne inden du skal ind. Staldvenner er virkelig de bedste af slagsen.

4. Dit andet hjem

Uanset hvor i verden, du er – Florida, Polen, Irland – kan du gå ind i en stald og blive mødt af den velkendte lugt af hø, fluespray og hestemøg – og føle dig hjemme lige med det samme. Hvis du er ude at rejse længere tid af gangen, er det god terapi for din hjemve.

5. Man lærer at tage ansvar

Hvis nogen ved, hvad det vil sige at tage ansvar, må det være hestemennesker. Vi ved, at bare fordi man ikke gider, er det ikke en mulighed “bare” at blive væk. Der står et andet levende væsen og venter på dig. Så er det sådan set lige meget, om det er snestorm udenfor og resten af landet har erklæret snefri, eller om du lægger med mandeinfluenza – hesten skal fodres og stalden skal ordnes.

6. Daglig aktivitet udfordrer krop og sind

Det er ingen hemmelighed, at daglig aktivitet er godt for både krop og sind. I stalden behøver du kun koncentrere dig om hesten, og når du rider, får du styrket dine muskler. Man kan næsten altid være sikker på en god nats søvn efter en dag i stalden.

7. Man forbliver ydmyg, for man kan altid blive bedre

Det her kan kategoriseres som både noget af det bedste og det værste ved at være hestemenneske. Der er nemlig altid plads til forbedring. Vi kommer aldrig til at vide ALT. Når man finder svaret på det ene problem eller spørgsmål, opdager vi fem nye.

Annonce

8. Livet giver mening

Du har måske haft en rigtig dårlig dag på arbejdet. Chefen har været efter dig eller også har du ikke nået de arbejdsopgaver, du satte dig for. Men du SKAL i stalden, og når du kommer dertil, bliver du genkendt og mødt af venner, kammerater og bedst af alt; din makker står klar og hilser dig med et lille vrinsk. Hvis det ikke får hverdagens asen og masen til at give mening, hvad gør så?

9. Giver dig mange forskellige titler

Som hesteejer skal man tage utallige beslutninger inden for forskellige områder. Du er nemlig både hestens diætist, dens personlige træner, dens frisør og vigtigst af alt dens sygeplejerske.

10. God til at kommunikere

Hvis man foran et ikke-hestemenneske begynder at beskrive hestens gangarter, lyder det højst sandsynligt som det reneste volapyk for dem. Hestemennesker oparbejder et kæmpe ordforråd, som ingen andre kender til, og det er da lidt fedt! Udover det, så er vi også mestre i at kommunikere med kroppen. Er det da ikke ret så fantastisk, at vi kan styre et så stort dyr, kun ved brug af vores lille krop?

11. Vi kender værdien af penge

Hestesporten er dyr – det ved alle. Det betyder også, at så snart man tager beslutningen om at gå ind i hesteverdenen, lærer man at spare hvor man kan. Man kan ikke “bare” smide pengene efter en Chanel-taske eller et cafébesøg. De skal nemlig gå til smeden næste måned.

12. Vi er mestre i ubetinget kærlighed

Du kender det. Du har lige brugt timer på at vaske din hest og gjort den fin og sommerklar. Det første den gør, er at rulle sig i den eneste mudrede plet, der er på folden. Men du bliver ikke sur. Der var jo sikker noget der kløede. Du lever selv af pasta og ketchup for at din dyrebare kan få nye, lækre gamacher. Og det er helt okay – for du elsker din hest mere end noget andet.

Artiklen er oprindeligt bragt i januar 2020

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce