Søndag skulle det afgøres, hvem der var Danmarks bedste juniorrytter i springning. Finalen i Absolute Horses DRF-mesterskabet i springning for juniorer blev afviklet på Tågerup i Sommersted, hvor Simone Hansen Scherff endte med at stå på podiet og med guldet om halsen. Sølvet blev vundet af Jonathan Hvalsøe Saul, og Jessica Toelstang fik bronze.

Scherff ny DRF-mester 


De 20 ekvipager som var til start i finalen, skulle gennem to runder på den 140 cm høje bane, designet af Bo Bak Andersen. Herefter blev fejlene lagt sammen med ekvipagernes fejl fra fredagens 1. afdeling af mesterskabet.

To ekvipager havde hver samlet 5 fejl, og der skulle derfor omspringning til, før guld og sølv kunne fordeles. I omspringningen leverede Simone Hansen Scherff på Watokia en runde med 4 tidsfejl, og da Jonathan Hvalsøe Saul på Libak’s Lamentos fik to nedrivninger og dermed 8 fejl, kunne Simone modtage guldmedaljen.

”Jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er bare så glad. Jeg havde slet ikke regnet med det her,” lød det fra Simone, som lige fyldt 17 år og dermed er på sit første år som juniorrytter.

Da var også tæt kamp om bronzemedlajen, da tre ekvipager havde hver samlet 8 fejl efter sammenlægningen, og derfor skulle de i omspringning. Her leverede Jessica Toelstang på Quartel du Mazes en fejlfri runde, og da både Josephine Bøgh på Van Dejk og Thomas Kolborg Johansen på Tailormade La Golda Z fik 4 fejl, kunne bronzemedaljen hænges om halsen på Jessica.

Se resultaterne fra klassen her.

Kilde: Dansk Rideforbund

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.