I weekenden er Søborggaard Rideklub I Nordsjælland vært for Subaru Cup for heste og ponyer. Hele lørdagen vil blive brugt til træning, mens selve cuppen afvikles søndag. Subaru Cuppen er en populær stilturnering i terrænspringning for både ponyer og heste, og formålet med cuppen er at introducere ryttere til militarysporten.

Nordisk stilturnering i terrænet

Subaru Cup er en nordisk stilturnering i terrænspringning for både ponyer og heste. Formålet med tuneringen er at give nye militaryryttere muligheden for at deltage i en terræn-cup, hvor det ikke gælder om at ride stærkt men om at ride rigtigt og udvikle sig selv og sin pony/hest. Cuppen er sponsoreret af Subaru, og i år afvikles finalen i Danmark.

Først træning…

  • Alle ekvipager, som ikke har startet CNCP90/CNC100, er velkomne til at deltage.
  • Rytterne skal ride to kvalifikationer på to forskellige træningssteder.
  • Selve Subaru Cup rides på en bane bestående at 8 – 9 forhindringer. Der skal indgå en vandpyt, et hul eller en grøft og enten en bakke (ridning op og ned) eller et op- og nedspring.
  • Der tilbydes træning af en certificeret terræntræner i ugen op til Subaru Cup. Her trænes på de forhindringer, der indgår i den pågældende afdeling af Subaru Cup.

… og så CUP

  • Banepåvisning foregår siddende på pony/hest eller til fods.
  • Rytterne rider herefter banen en og en og kommer efter endt ridt hen til stildommeren (udpeget af Militaryudvalget) og får sin bedømmelse. Derefter starter næste rytter osv.
  • Historien om Subaru Cup 
Subaru Cup (tidligere SUGAR CUP) blev grundlagt i Sverige i 2008 af Pernilla og Ted Velander. I 2012 blev den første SUGAR CUP afholdt i Danmark, og det blev en stor succes for deltagende ryttere og forældre.

Se mere på Søborggaard egen hjemmeside.

Kilde: Dansk Rideforbund

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.