Dansk Islandsheste forening er stolt. Det er sjældent, en sportsgren formår at hive et Verdensmesterskab til Danmark, men fra 3. til 9.august 2015 bliver VM2015 for Islandsheste afholdt på Landsskuepladsen i Herning.

18 nationer har meldt deres ankomst, her iblandt ekvipager fra USA og Canada og naturligvis også fra Island, der er underlagt de helt specielle regler, at deres heste ikke må komme retur til Island af hensyn til veterinærstatus i landet.

Et Verdensmesterskab med en tocifret millionomsætning er noget af en økonomiske mundfuld for et lille land som Danmark, derfor er de seks nordiske lande, for første gang, gået sammen om at arrangere og gennemføre VM2015 i Herning, som har Nordens bedste bane- og staldforhold.

Glem alt om små hårfagre ponyer og hobbysport. De islandske heste, der kommer til Herning koster rask væk langt over en halv million kroner stykket, og rytterne er alle professionelle avlere, trænere og topryttere.

Islandshestesporten har udviklet sig gevaldig over hele Europa og i USA, Canada og New Zealand inden for de seneste 30 år, og det er virkelig præstationer af ypperste karat, der bliver præsenteret ved VM2015.

Det danske VM hold udtages i juli måned

Det danske VM-team på i alt 12 senior- og ungryttere bliver sat efter DM i juli, men én forsvarende verdensmester har forhåndssikret sig deltagelse.
Det er Julie Christiansen fra Norddjursland. Hun vandt guld ved VM2013 i Berlin på sin hvide hingst, Straumur frá Seljabrekku, i disciplinen T2, tølt, hvor hesten blandt andet skal rides i hurtigt tempo i den specielle gangart tølt, for helt løse tøjler.

Islandsheste har fem gangarter, og ved VM bliver der konkurreret i alle gangarter i flere forskellige klasser. Nogle hvor alle fem gangarter skal vises, nogle hvor fire gangarter vises, nogle hvor tølt vises alene og i pas-væddeløb. Her kommer det til at gå rigtig stærkt. Rekorden er 350m på 25 sek. svarende til 50 km/t.

Dansk Islandsheste forening er landets største hesteforbund, og helt generelt betyder hestehold i dag lige så meget for dansk BNP, som fiskerisektoren gør.

Se meget mere om VM 2015 for islænder heste her.

Kilde: www.vm2015.com

Foto: Matilde Bøgh

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.