Den 12., 13. og 14. juni var Kalundborg Eventing værter for deres første internationale militarystævne nogensinde. Det blev en flot premiere med deltagende ekvipager fra 6 forskellige nationer, der dystede over 3 dage i både pony- og hesteklasser.

Hele det nyopførte anlæg hos Stald Jørgensen i Kalundborg er blevet rost af både ryttere, officials og publikum. Terrænbanen var helt i særklasse, der udover 2 store vandspring byder på mange spændende og krævende forhindringer. Stald Jørgensen har også tænkt på publikum og anlagt banen, så man kan følge med på stort set alle forhindringer banen rundt. Se mere på Stald Jørgensens Face book side.

På trods af at anlægget først lige er blevet færdig, må rygtet om den flotte bane være løbet hurtigt for der var ikke mindre end seks nationer repræsenteret alene i den 2* ponyklasse. Det er utrolig flot og ikke set før i Danmark. Det gjorde også konkurrencen mere spændende og gav et rigtig godt indtryk af nogle af de ekvipager, vi kan forvente at se til start ved pony-EM i Malmø 5. – 9. august i år.

Fra Danmark var der to ekvipager til start. Den mest rutineret i international sammenhænge må siges at være Rikke Andersen og Denver (v. e. Desperado K/Sandy/Brandy). De har allerede deltaget i tre EM og gennemført to af disse. De kom til Kalundborg med en førsteplads CNCP1* i * Tågarp/Sverige i begyndelsen af april. Og efterfølgende en tredjeplads i den krævende CNCP2* i Marbach i Tyskland.

Det blev da også Rikke Andersen og Denver der vandt klassen med en flot dressur på kun 46,5 strafpoint (ca. 69%), et 0-runde på terrænbanen, dog med en lille tidsfejl på 0,8 point, og en fejlfri springbane. Det betød samtidig at ekvipagen har kvalificeret sig til at ride EM til august. Kun 6,9 strafpoint efter Rikke kom klassens nr. 2 tyske Brandon Schaefer-Gehrau. Tredjepladsen gik til svenske Michelle Ettwein.

Danmarks anden ekvipage Jade Schlichting og Søborggårds Tippo måtte desværre udgå i terrænet. Jade Schlichting fandt dog både kræfter og motivation til at ride sig ind på en flot anden plads i CNCP1* med hendes kun 6 år gamle Søborggårds Bastogne.

Kalundborg Eventing havde flg. Klasser: PONY: CNCP90 (90 cm+ 20 cm på gennemslag), CNCP1* (100 cm + 20 cm på gennemslag)) og CNCP2* (105 cm + 20 cm på gennemslag) ). Hesteklasserne gik i CNC90 (90 cm + 20 cm på gennemslag), CNC100 (100 cm + 20 cm på gennemslag)og CNC1* (110 cm + 20 cm på gennemslag).

Se alle resultaterne her.

Foto: Kaj Frøling

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.