Her i sensommeren lider mange heste af tørre og beskadiget hove. Det ser ikke kønt ud og kan i svære tilfælde skade hestens hov. Men med en lille og overkommelig arbejdsindsats, kan du hurtigt forbedre hovens tilstand.

Tørt og varmt vejr giver anledning til tørre hove, da hovens hornlag bliver hårdt og uelastisk. Det betyder at hornlaget har lettere ved at sprække og knække, og det kan medføre at hovene bliver beskadiget. Det sker fordi hoven ikke bliver forsynet med nok fugt, men det kan forholdsvis nemt afhjælpes ved at pleje hestens hove med vandbade, olier, cremer eller voks.

SÅDAN TESTEDE VI
Vi testede Equsanas hovolie ”Hoof Oil” og hovbalsam ”Hoof Growth” over den anbefalede periode på 14 dage og jf. produkternes brugsanvisning. Vores testhest var frieserblandingen Diego, der i perioden var på døgnfold og derudover blev redet fem timer om ugen. Efter hver træning, påførte vi hovene Hoof Oil og hver tredie dag Hoof Growth. Hovolien var nem at påføre med den medfølgende pensel. Balsamen er ikke flydende som olien, men vi brugte en almindelig køkken skuresvamp til at påsmøre balsamen, hvilket var helt problemfrit. Vi testede fra 1. august til 18. august (hvilket gave sammenlagt 14 dages brug).

RESULTAT
Hovene blev allerede efter de 14 testdage synligt bedre. De fremstod mere elastiske og havde mindre tendens til at knække og sprække. Men testhesten Diego ville helt klart have godt af endnu 14 dages behandling. Herefter kunne han have godt af vedligehold, d.v.s. hovolie, en til to gange ugentligt og hovbalsam en til to gange hver 14. dag.

1500x1000_Equsana_hov-test_før kopi

1500x1000_Equsana_hov-test_efter kopi

VANDBADE – ET ALTERNATIV
Hovolien har udover den plejende virkning også den ekstra gevinst, at den giver hovene et flot skinnede look. Men et ”vandbad” kan også afhjælpe tørheden. Har du fx mulighed for at ride (eller trække) din hest ud i en vandgrav og holde en 5 til 10 minutters ”vandbadspause”, er det også en god måde, at modvirke tørre hove på.

GODE RÅD TIL SUNDE HOVE:

  • Hold hovenes fugtbalance stabil, ved at tilføre dem fugt dagligt – enten i form af et koldt vandbad, eller påføring af plejeprodukter.
  • Smed hver 6. til 8. uge.
  • Fodertilskud som fx Biotin, styrke hovens opbygning indefra

1500x1000_Equsana_hoofgrowth_hoofoil

Produkterne til testen var stillet til rådighed af Equsana.dk

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.