Gode chancer for 4 danske OL pladser i dressur

Flotte resultater i 2015 af Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ har boostet Danmarks chancer for at kvalificere fire heste og ryttere til et hold i Rio ifølge den nyeste FEI rangliste, der blev offentliggjort i sidste uge.

Dressuren har 60 pladser ved de olympiske lege i Rio, hvilket er det største antal nogensinde. De 40 af pladserne er allerede delt ud til de 10 hold, der har kvalificeret sig direkte til legene – hvert hold med op til fire ekvipager. Holdene kommer fra Brasilien (vært), Tyskland, England, Holland, Australien, USA, Spanien, Sverige, Frankrig og Japan. Herudover er der også uddelt fire individuelle pladser, og det betyder, at der stadig er 16 pladser tilbage, som dressurrytterne kan kæmpe om indtil den 6. marts.

I de nyligt offentliggjorte ranglister fra FEI er der ingen ændringer i de nationale kombinationer, der er tæt på at kvalificere sig til de 10 ledige pladser i de 7 geografiske grupper (A til G – Danmark er i gruppe A).

Tilbage er der så de resterende 6 pladser, der uddeles til de bedste placerede ekvipager på ranglisten udover de hold, der allerede er kvalificeret og de geografiske gruppekvalifikationer, og på den ligger Agnete og Jojo AZ lige nu i toppen. Rigtig spændende er det også, at Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Loxana har sat sig på en foreløbig 4. plads på listen og dermed også med i opløbet om OL pladserne. Anna Kasprzak og Donnperignon og Mikala Gundersen og My Lady ligger nr. 1 og 2 i den geografiske gruppe A, og bevares de to placeringer, har de to ryttere ligeledes sikret to OL pladser til Danmark her.

Der kan dog ske meget i ranglisterne inden deadline i marts, da der stadig er 36 konkurrencer, hvor rytterne kan samle point.

Kilde: Dansk Ride Forbund / Foto: Majken Soelberg

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce