Verdens største indendørs arrangement for islændere er klar igen med de bedste islandske heste, ryttere og dommere den 26.-27. februar 2016. Stemningen er helt i top når omkring 2.500 tilskuere gæster Odense Congress Center, og World Tølt sørger for rammerne til gangartskonkurrencer, shows, udstillere og hingsteshow i Arena Fyn. Der er allerede solgt 1.200 billetter, og sidste år blev der solgt 2.200 billetter. I år bliver det endnu større.

“Vi samler 150 af de dygtigste sportsekvipager fra hele verden, hvor cirka en fjerdedel er de bedste fra Danmark. I Hal A samler vi 40 udstillere, der sælger alt lige fra hestehårssmykker til trailere. Standene ligger så de er i direkte forbindelse med arenaen. I midten af standområdet ligger der et cafeteria, der er en rigtig hyggelig messestemning og tilskuerne kommer forbi alle standene flere gange i løbet af de to dage,” fortæller stævneleder Bo Hansen, som plejer at få solgt 30 ud af 40 stande indenfor 20 timer, efter han har sat dem til salg.

“Der kommer omkring 2.500 tilskuere, og de fleste er der begge dage fra fredag morgen kl. 10 til lørdag aften kl. 22, og de får selvfølgelig det bedste show man kan få for islænderheste. Der kommer fire forsvarende verdensmestre, 25 hingste, der er Youth Cup med de fire bedste unge ryttere fra fire lande og over halvdelen af dommerne har dømt VM. Vores ambition er at løfte islænderridningens niveau, og det skal tilskuerne kunne mærke.”

“Vi har et par år kørt med fastnummererede pladser, som betyder, at folk køber billetter i store grupper, så de kan sidde sammen. Vi har de senere år oplevet, at folk bruger arrangementet som en social begivenhed og klubber fra blandt andet Sverige og Danmark, tager afsted sammen. Der er fuld fart på og god stemning under konkurrencerne – stemningen er helt anderledes end til et udendørs stævne.”

“Fredag aften er der fest og musik i glassalen, hvor der plejer at komme 3-400 mennesker, og vi udvikler også vores show fra 2015. I år kommer der blandt andet nogle af de bedste 5-års islandske heste, som ikke har været vist på banerne før. Ved showet får de lov til at vise dem frem. Jeg ser alle hestene inden de kommer, og folk synes det er spændende, at se de unge heste før de bliver redet for meget,” slutter Bo.

Læs mere om World Tølt 2016 >> HER

Tekst: Desiree K. Larsen / Foto: World Tølt

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.