Når Dansk Varmblods Hingstekåring i HCM Herning Messecenter i dag søndag den 20. marts lukker og slukker efter fire dages forrygende kombination af avl og sport, er en rekord på 60.432 besøgende gået gennem tælleapparaterne og har omsat for millioner af kroner

Den årlige hingstekåring er den vigtigste begivenhed for dansk hesteavl og den traditionsrige begivenhed havde i år tilføjet en ny og stor satsning med over 1000 starter ved et kæmpe internationalt spring- og dressurstævne i det store messecenter.

Arrangør Casper Cassøe, sekretariatschef i Dansk Varmblod, er meget tilfreds:

– Vi har jo næsten lavet alt om, og alligevel møder vi kun en meget stor tilfredshed med det nye set up. At vi får næsten 9.000 flere besøgende i år, er langt mere, end vi havde håbet på. Det bekræfter os i, hvor vigtigt det er at få sporten involveret og dermed få lagt et internationalt snit over hele arrangementet. Samtidig viser det os, at der er et endnu større potentiale for store hestebegivenheder i Danmark, end det vi har set i denne weekend.

Formand for Dansk Varmblod Jan Pedersen er også en glad mand:

– Det er første gang i Europa, at der er skabt et hesteevent, hvor avl og sport går hånd i hånd. Og vi kunne ikke ønske os noget bedre udstillingsvindue. Her kan internationale ryttere og avlere, der på grund af en begyndende mangelvare på topheste i Europa, ved selvsyn se, hvad Dansk Varmblod har at tilbyde.

Og det har været en imponerende kollektion af hingste, der har vist sig frem i år. Dansk Varmblods kåringskommission var ikke ene om at være begejstrede også publikum og hingsteholdere har rost kollektionen, der har udløst flere 10-taller som udtryk for det ultimative avlsmål.

Kilde: Dansk Varmblod

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.