De fleste af os står af, når vi hører ordet psykologi, men psykologi er i virkeligheden vores følelser og tanker, og de er i fuldt udbrud i vores kroppe 24 timer i døgnet. Vi kan ikke gemme os fra dem eller sætte dem på standby – heller ikke når vi rider.

I den moderne verden, hvor vi bliver bombarderet med nye indtryk, er nærvær og mentalt fokus mere krævende end nogensinde før. Sammen med ridesportens mentaltræner no.1 Rasmus Bagger, der hjælper ryttere i verdenseliten såvel som hobby- og bredderyttere, retter vi i denne artikelserie spotlyset på rytterens psykologiske påvirkning af hesten i trænings- og stævnesituationer. I denne første artikel handler det om, hvordan du etablerer det naturlige lederskab over for hesten, så den følger dig, fordi den har lyst, og ikke fordi du tvinger den.

Rasmus Bagger er tidligere professionel sportsmand, og han har vundet mange nationale og internationale titler i forskellige sportsgrene. Hans filosofi er, at følelser og tanker er alt, og at du, når du lærer at mestre dit eget indre univers, vil blive i stand til at nå ethvert mål, du ønsker i livet – uanset om det er inden for erhvervslivet, sport, relationer, økonomi eller for eksempel sundhed.

Læs hele artiklen i Malgré Tout #05 her.

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.