Der findes beviser på, at der allerede levede ponyer i Wales 1600 BC, og det er disse keltiske ponyer, der er forfædre til den Welshpony, vi kender i dag.

De oprindelige keltiske ponyer løb frie omkring i bjergene, hvor de klatrede op og ned ad bjergvægge og på den måde udviklede en unik evne til at holde balancen samtidig med, at de er ekstremt sikre på hovene.

En hårdfør og nøjsom pony
På grund af det barske terræn ponyerne levede i, hvor føden kunne være spartanske, udviklede ponyen sig til at være en spartansk og nøjsom race, som kan klare sig udendørs året rundt

Araberblod tilføres til racen
Racen, som vi kender den i dag, har flere af araberhestens karakteristiske træk – bl.a. den kurvede næseryg, de store øjne og næsebor samt den højt ansatte hale, der løftes, når ponyen er i bevægelse. Araberblodet har imidlertid ikke ødelagt racens unikke hårdførhed. Araberblodet blev tilført ved at araberhingste blev sluppet løs i bjergene, hvor de vilde ponyer levede, og ponyerne bevarede derfor deres unikke evne til nøjsomhed.

Sektion A B C og D
Welsh ponyer kommer i dag i fire sektioner, hvor sektion A er den mindste og mest spinkle og sektion D er den største og kraftigste. Welch Cob  fra sektion C er i dag næsten ligesom den race, man kender fra den oprindelige keltiske pony, der levede frit i bjergene. Læs mere om sektioner på det danske avlsforbunds hjemmeside her. 

En lækker ridepony for børn
Da sektionerne har forskellige karaktertræk, er der naturligvis også et vis spænd over, hvordan den optimale welshpony ser ud og hvilket temperament, den har. Man kan dog sige, at alle sektionerne har det til fælles, at de skal være medgørlige og samarbejdsvillige, så børn og unge, kan få glæde af dem. De skal være elegante, men alligevel have en muskuløs krop med et ædelt hoved og en forholdsvis lang hals. Ponyen er egnet både til sport, show og hygge, da den har tre gode grundgangarter, god balance og er vældig sikker på hovene – og som et stort plus er ponyen også smuk at se på.

Du kan læse mere om racen på det engelske avlsforbunds hjemmeside her.

Kilder: Avlsforbundet i Danmark og England

 

 

 

 

 

 

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.