Der findes mange gode grunde til at tildele din hest olie, der indeholder Omega 3 og 6 fedtsyrer. Blandt andet er det kendt, at heste som skal præstere, får mere arbejdsglæde og energi, når de tildeles olie. Her kan du blive klogere på, hvorfor også din hest kan have godt af at få olie.

Olie til heste med hudproblemer samt højtydende heste
For konkurrenceheste, avlsheste og heste med problemer med at holde huld, vil et tilskud af olie give god mening. Det samme gør sig gældende for heste med hud – og pelsproblemer, som ofte opnår en mere blank pels og en smidigere hud, når de tildeles olie. Omega -3 og 6 fedtsyrer skal  tildeles i foderet, fordi det er essentielle fedtsyrer, som kroppen ikke selv kan danne. Fedtsyrene er netop meget gavnlige for heste, som lider af hudirritation. En anden fordel ved at bruge olie i foderet er, at hesten danner mindre mælkesyre, når den ikke tildeles så store mængder korn. Ofte vil man samtidig se, at hesten bliver mere rolig, når en del af foderet erstattes med olie. Da der er meget stivelse i korn, kan man sænke risikoen for, at hesten får problemer med mavesår, kolik, diarré, m.m. som ofte er forbundet med fordring, der indeholder for meget stivelse.

Olie udvundet af frø fra planter
Vegetabilsk olie er udvundet af frø fra planter – det kan være sojabønner, raps, solsikke, majs og vindruekerner. 3 dl. olie svarer energimæssigt til 1 kg. havre. Koldpresset olie har generelt et højere indhold af umættede fedtsyrer og e-vitamin end olie, der er varmebehandlet.

Kilde: Hestens Helse

 

 

 

 

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.