Heste har også en personlighed

Når du træder ind i en ny stald, får du straks en opfattelse af stedets forskellige hestes personligheder. Nogle gange er der åbenlyse spor som halsrem og legebold – hesten er temmelig aktiv. Andre gange viser hestens handlinger tydeligt dens karakter. En hest småvrinsker og skynder sig hen til boksdøren, når du går forbi, mens naboen med det samme lægger ørerne tilbage og giver væggen et spark. Ja, så er den sociale og den asociale hest fundet.

Nedenfor er fem forskellige personligheder, som du kan finde i næsten enhver stald. Hvad ville de sige til dig, hvis de kunne tale?

Den sarte prinsesse
Den sarte prinsesse hader vinden, fordi den blæser støvet rundt i stalden, i ridehuset – ja i hele verden. Generelt har hun en stærk mening, ofte fulgt af klagesange om alting.

Kom nu, jeg kan ikke træde på den sorte måtte i vandspiltovet. Den ser sort og uhyggelig ud. Jeg vil på ingen måde gå igennem den mudderpøl, som du står i. Jeg har absolut ikke tænkt mig at blive beskidt, bare fordi du ikke vil lade mig stå her og se smuk ud.”

Bemærk: Den sarte prinsesse er ikke kun hopper – masser af vallakker findes i denne kategori.

Den forskrækkede hest
Du kender den forskrækkede alt for godt. Han har de yndigste øjne, og han er hunderæd for blade, der blæser i vinden, lyde fra vejen og selv hans nabo i stalden.

Hør nu her, jeg ved, at du ordner mig for, at vi skal arbejde, men jeg har en rigtig skidt fornemmelse. Så du det? Noget rørte sig derhenne, og det var ikke så langt væk. Hold op med at sige, at det er OK – det kan man overhovedet ikke vide. Jeg hørte lige en farlig lyd, og et blad fløj lige forbi! Vi burde tage tilbage til stalden og gemme os. Det er det mest sikre sted.”

Den kærlige hest
Den kærlige hest er langsom og rolig. Du kan sætte den mindste nybegynder op på ham, og han vil bare være sød hele tiden – hans hjerte er af guld.

Vi er lige blevet overhalet af muskelhesten, men jeg er ligeglad. Det søde barn oppe på ryggen af mig nyder virkelig dette øjeblik. Hun kender ikke meget til hjørner eller volteskift, men jeg hjælper hende. Hvorfor er alle bange for bilerne, som kører rundt om banen. De er der jo hver eneste dag. Alt er godt.”

Den uheldige hest
Den uheldige hest synes aldrig at være i arbejde på grund af uheld på folden, i stalden, en let forkølelse eller en kombination af sygdomme.

Tak for godbidderne. Jeg kan ikke arbejde lige i dag. Min venstre bagkode gør virkelig ondt, og få mig ikke til at begynde at fortælle om mit sår i hovedet. Vi legede på folden, og der var lige dette træ, som jeg altså ikke kunne komme udenom i tide. Jeg gør det altså ikke med vilje, men en gang massage og lidt melasse i dag vil virkelig blive værdsat.”

Muskelhesten
Muskelhesten er staldens store, stærke varmblod eller quarter, som har fremtrædende muskler og overgår alle andre i sin sportsdisciplin.

Hvad er det? Er der et arbejde, vi skal gøre? Lad os komme i gang, jeg er helt parat til at vise de andre heste, hvordan det skal gøres.  Har du set den tynde hest henne i hjørnet? Lad os overhale ham, før vi laver næste øvelse. Vi viser ham lige, hvordan den skal udføres!”

Kilde: Horsechannel.com (Allison Griest)

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce