Sådan er græsset i sensommeren

 Det er blevet sensommer – og det betyder – at græsset på hestenes mark har forandret sig i forhold til, hvordan ernæringsforholdet er sammensat. Derfor er det nu, at du skal være opmærksom på, hvad din hest skal have af tilskud ved siden af græsset, hvis den fortsat går på fold.

Mindre energi- og protein men mere fiber i græsset
Når det bliver sensommer falder energi – og proteinindholdet i græsset, mens at fiberindholdet stiger markant. Kombinationen betyder, at den samlede næringsværdi falder og samtidig er græsset også ofte bidt ned på folden. Derfor skal du overveje at give ekstra hø og wrap netop nu. Imidlertid forholder det sig sådan, at når det har regnet, men stadig er varmt i vejret, kan græsset begynde at gro voldsomt – og derfor stiger sukkerindholdet i græsset. Det betyder forenklet sagt, at du skal passe på at din hest ikke bliver forfangen.

Tildeling af protein
I sommerens første måneder har der været rigeligt med energi og protein i græsset, men nu er situationen ændret, så derfor skal hestene tildeles et tilskud af protein, som ligger ud over det tilskud af mineral og vitamintilskud, som de fleste heste allerede har fået hele sommeren. Især skal du være opmærksom på at føl, drægtige – og diegivende hopper samt plage skal have nok protein.

Kilde: Brogaarden

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce