Første dansker til VM i TREC

Med kun tre års erfaring indenfor TREC er det lykkedes Lisa fra Græsted af kvalificere sig til VM i Spanien i september

32-årige Lisa Kjer Andersen fra Græsted har været rytter og hesteejer lige siden hun var ni år gammel. Selvom hun således har haft 23 år i sadlen, har hun aldrig rigtig nærmet sig topplaceringerne, når hun har været til stævner i spring og dressur. Men så skete der noget. I 2013 fandt Lisa ud af, at der fandtes en ridedisciplin, TREC – og så var hun solgt.

I 2014 tog jeg til Italien i tre dage for at overvære Wold Championship i TREC – og her startede drømmen om at få disciplinen udbredt i Danmark – og drømmen om, at måske lille mig en dag kunne være med på dette niveau“.

Fra Femina til marathon
Efterfølgende har Lisa arrangeret og deltaget i rigtig mange TREC-stævner i Nordsjælland, og i takt med at både hest og rytter blev dygtigere og dygtigere, steg ambitionerne. Derfor besluttede hun sig for at prøve kræfter med stævner på højere niveau, end det man pt. kan byde på i Danmark – og i Holland, Tyskland og Belgien fik hun syn for sagen.

Det har været nogle lærerige ture – jeg vidste virkelig ikke, hvad det var jeg havde kastet mig selv og min hest, Macimo, ud i. Det kan næsten sammenlignes med at gå fra et fem km Femina-løb til et maratonløb fra den ene dag til den anden“, fortæller Lisa med et smil.

Ikke desto mindre har de erfaringer hun har gjort sig i løbet af de tre år, været tilstrækkelige til at hun og Macimo, som den første danske ekvipage nogensinde, nu er udtaget til VM i Segovia, Spanien! VM-stævnet finder sted i dagene 1.-3. september. 

Læs også: Prøv kræfter med Heste Teamwork

Dyr affære
Det er stadig lidt surrealistisk at skulle ride et VM og jeg glæder mig helt vildt meget – men det bliver også en meget dyr oplevelse“.

Turen til stævnet tager tre dage hver vej. Både hest og rytter skal indlogeres hver aften, bilen skal tankes, opholdet under stævnet samt stævnegebyret skal betales, samtidig med at Lisa skal tage en masse dage fri fra sit lærested.

Derfor søger jeg nogle, der vil hjælpe os på vej i form af sponsorater eller donationer. Jeg har oprettet en privat indsamling, hvor man kan være med til at donere alt, lige fra én krone til mere“.

Den største mangel lige her og nu, er dog et køretøj som kan trække hestetraileren hele vejen til Spanien og hjem.

Min egen bil fik motorstop sidst vi var afsted til Belgien. Det kunne være så fedt hvis jeg kunne få lidt lokal opbakning til at komme afsted“, slutter Lisa.

Kilde: Ugeposten, Helsinge

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce