Amerikanske indianere demonstrerer ved helligt prærieland

Efter en bøn rider et par unge indianere ind gennem de porte, der skiller dem fra deres forfædres hellige land. De sætter deres heste i fuld galop rundt og rundt på den prærie, de mener, er deres, men som for nu er inddraget og solgt til et 3,7 billioner projekt.

Olieførende rør for 3,7 billioner
Amerikanske indianere fra Standing Rock Sioux Reservatetet er kommet på kant med det Texas-baserede selskab Energy Transfer Partners, som vil gennemføre et 3,7 billioner projekt, med at trække olieførende rør fra North Dakota til Illinois. Det vækker imidlertid Standing Rock Sioux-indianernes vrede, fordi de mener, at de store rør vil ødelægge helligt land, forfædrenes gravsteder samt true muligheden for at få rent drikkevand i reservatet. En stor flok af miljøaktivister er dukket op på prærien for at støtte indianerne i deres fredelige demonstrationer mod at få gravet olierør ned på deres hellige land. Et landområde, som traditionelt er brugt til at jagte bison, hente vand og leve et fuldt liv for de amerikanske indianer-stammer.

Olierør vil skabe bedre økonomi
Energy Transfer Partners siger til New York Times, at projekter er et stort og vigtigt skridt mod at skabe en markant bedre økonomi for de mange, der er involveret. Derudover mener Energy Transfer Partners, at rørene også vil skabe bedre sikkerhed, fordi de er sikrere end lastbiler og togvogne, som kan vælte, spilde olie eller komme ud for ulykker.

Miljøaktivister og indianere demonstrerer fredeligt
Siden april måned har miljøaktivister og stammeindianere demonstreret fredeligt. Der har indtil videre været en streng politik, så alkohol, stoffer og vold på ingen måde har været tilladt under demonstrationerne, som har haft så fredelig en karakter, at børn indtil nu har deltaget.Miljøaktivisterne camperer i det åbne prærieland, hvor staten indtil for få dage siden har stillet vand og medicin til rådighed. Talsmand for Standing Rock Sioux-stammen siger, at han er bekymret over, at konfrontationerne mellem olieselskabet og miljøaktivisterne, der kommer rejsende til fra hele landet, er tiltaget. Det er Standing Rock Sioux-stammens ønske, at demonstrationerne fortsat skal være fredelige.

Læs mere her.

Kilde: New York Times

 

 

 

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce