Derbyfest på Lunden søndag

Dansk Trav Derby afholdes søndag den 28. august. Løbet er forbeholdt fireårige heste. Løbets distance er 3000 meter over tre omgange på den 950 meter store derbybane på Charlottenlund Travbane. Dørene åbner kl. 13.00.

En af årets største sportsbegivenheder i Danmark foregår i Charlottenlund nord for København – Dansk Trav Derby, med over en million kroner i præmiesum til fordeling mellem de fem først placerede heste.

Et enkelt fejltrin kan smadre derbychancen for en hest, som er trænet frem mod starten i derbyet, i knap tre år. Hestens ejer har indbetalt indskud for mere end 15.000 kroner for at få hesten med i det største løb for danskfødte travheste.

Mange store koryfæer har vundet Dansk Trav Derby. Allerstørste navn i samlingen 1976-derbyvinderen Tarok, som førte fra start til mål. Fra yderste startposition sendte kusken Jørn Laursen, den fukse hingst til direkte føring, og så løb de øvrige efter andenpladsen.

Dansk Trav Derby handler ikke bare om at komme først til mål set fra publikums synsvinkel. Det er en stor fest, som strækker sig over seks timer. Folk fra hele landet valfarter til den gamle, idylliske travbane, denne sidste søndag i august. Alle glemmer for en stund deres aktuelle status i samfundet, og fester arm i arm, indtil partyet er forbi, og sidste hest er kommet hjem til bad i stalden.

På en derbydag har man også mulighed for at vinde gode penge, der udbetales nemlig gevinster i totalisatoren for flere millioner kroner.

Flere kunstnere har gennem årene lagt vejen forbi Nordens ældste travbane, når klokkerne ringer til Dansk Trav Derby, og dette års udgave bliver ingen undtagelse. Jokeren lægger vejen forbi Charlottenlund Travbane, og går på scenen to gange. Jokeren er blevet bidt af en gal travhest og er blevet hesteejer i kompagni med gode venner.

Charlottenlund Travbane har to store overdækkede tribuner, et væld af udendørs sidde- og ståplader og der er naturligvis skønne spisesteder med restauranter på både publikumssiden og staldsiden.

Læs mere om årets travderby her.

Kilde: Charlottenlund Travbane

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce