Mød den højt præsterende travhest

I Danmark har avlen af travheste sine rødder i engelsk fuldblod, men racen har også gener fra både amerikanske og franske travheste. Det afgørende for, om en travhest betragtes som en god hest, ligger ikke i så høj i eksteriøret, som det er baseret på, hvordan hesten klarer sig i travløb. Her kan du møde den højt præsterende travhest.

Avlsforbund stiftet i 1938
Foreningen af Travopdrættere i Danmark er stiftet i 1938, og det er i dag et af landets største forbund for hesteavl. Foreningens sigte er at fremme avlen af gode travheste ved hjælp af formidling af tophingste. Derudover står foreningen for arrangementer med et fagligt sigte, som primært henvender sig til foreningens medlemmer.

Det handler om toppræstationer
Der findes ikke specifikke mål for, hvor høj og stor en travhest skal være. Det normale er dog, at hesten er mellem 150- 165 cm. i stang, men en travhest kan principielt være fra 148 cm i stg og opefter. En travhest er almindeligvis sort, rød eller brun, men andre farver forekommer. Da det som sagt er hurtighed, der definerer en god travhest, kan det ydre eksteriør svinge en del. Typisk vil en travhest være lille og muskuløs med en lidt firkantet krop. En travhest er ikke så ædel i udtrykket, som en fuldblodshest er. Den har et muskulært skulderparti, et dybt bryst og en kraftig bagpart. Den har hårde hove og stærke, men lange ben. Travheste har stærke lunger og et godt hjerte, der betyder, at de er særdeles egnede til væddeløb.

En hest med overskud
En travhest har karaktertræk, som giver god mening i forhold til, at den er avlet med blik for, at den skal fungere i travsporten. Travheste skal være modige og villige til at give sig selv i kampens hede. De kan holde ud over lange og seje distancer – ikke mindst fordi de har så gode åndedrætsorganer. Travheste er blevet kendte og elskede, fordi den legendariske Tarok vandt over verdens bedste og slog alle odds. Senere er historien om Tarok filmatiseret, så også efterfølgende generationer, har mulighed for at kende historien om den lynhurtige charmebøf fra Skive – Tarok – som vandt hele Danmarks hjerte.

Kilde: Foreningen for Travopdrættere i Danmark

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce