Dyrenes Beskyttelse: Din hest har brug for at være social

Din hest er fra naturens side social og har brug for selskab og aktivering i gennem samvær med andre heste – og med dig. Det skriver Dyrenes Beskyttelse. Selvom det kan virke banalt og selvfølgeligt, videregiver vi et par af deres vigtigste budskaber, fordi vi mener, det har evig relevans for hestefolket.

Læs også: Hest alene: Lovgivning og gode råd fra Hestens Værn

Annonce

En hest skal udfordres

Hos Dyrenes Beskyttelse anbefaler man, at heste skal have mentale udfordringer, fysisk aktivitet og socialt samvær hver dag. For at komme i trivsel, skal hesten på fold, og der må gerne være bakket terræn og andre ting på marken, som udfordrer den, når den har ude-tid. Tid med andre heste er vigtigt for, at hesten kan få stillet sit behov for socialt samvær – nusse, lege og afprøve de forskellige trin på rangstigen. Kontakt til andre heste kan også foregå i stalden, hvor hesten måske kan stikke hovedet ud og røre ved andre heste eller i en løsdriftsstald, hvor hesten frit kan være social med andre heste lige som den har lyst til.

Brug tid med din hest hver dag

Dyrenes Beskyttelse anbefaler også, at man som rytter og hesteejer bruger tid med sin hest hver eneste dag. Når man strigler, nusser, rider og plejer hesten giver man den nærvær, omsorg og udfordringer. Alle er ting, som er enormt vigtige for, at din hest er i trivsel. Som rytter eller hesteejer kan du også tage initiativ til at indrette folden og stalden, så den udfordrer hesten så meget så muligt. Indret folden med grene, stammer, kobørster og andet, der kan aktivere din hest. I stalden kan du sætte legetøj eller stive børster op, som din hest kan lege med og klø sig på.

Sørg for variation i træningen

Det er en rigtig god idé at sørge for, at der er variation i træningen af hesten. Det betyder, at du skal prøve at veksle mellem, at du den ene dag træner hesten fra jorden og den anden dag fra ryggen. Du kan lade naturen indgå i din hest træningsplan, så ridning på bakker og i forskellig bund danner grundlag for, at din hest udfordres og bruger forskellige muskler i hele dens krop. Samtidig vil din hest og dig opnå et tættere bånd, hvis du på denne måde sørger for at bruge sjov og afvekslende tid sammen med den.

Annonce

Gode råd fra Dyrenes Beskyttelse

  1. Hesten skal have mulighed for at være social.
  2. Hesten skal (selvfølgelig) på fold hver dag – og allerhelst med andre heste.
  3. Hesten skal (selvfølgelig) have adgang til stråfoder både på fold og i stald. Især, hvis der ikke er græs på folden.
  4. Hesten har godt af, at du indretter folden med grene, stammer, kobørster, m.m.
  5. Tilbring tid med din hest. Det kommer dig også til gavn, når du træner med den.
  6. Træn både din hest fra jorden og fra ryggen.
  7. Sørg for, at der er afveksling i de øvelser, som indgår i træningen.

Kilder

Dyrenes Beskyttelse

Artiklen er oprindeligt bragt i september 2016

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce