Porsche Macan GTS – En SUV til entusiasten

Midt imellem Porsche Macan S og Turbo finder man den nye GTS. Vi har prøvet den livlige SUV, der bygger på samme opskrift, som vi kender fra Carrera og Cayman GTS.

Macan modelprogrammet er på kort tid blevet lidt mere komplekst, end det var for bare et par måneder siden. Foruden den nye indstigningsvariant med en to liters firecylindret turbomotor, så er der også kommet en GTS-model, som placerer sig midt imellem Macan S og Macan Turbo.

Motoren er den, vi kender fra Macan S, hvilket betyder, at man finder en treliters TwinTurbo V6’er. 0-100 km/t er klaret på blot 5,2 sekunder, og i forhold til Macan S er ydelsen øget med 20 hestekræfter og 40 Newton meter. På specifikationsarket kan de ekstra kræfter også ses, da Macan GTS er en smule hurtigere under accelerationerne end S’eren. Macan GTS er 0,2 sekunder hurtigere fra 0-100 km/t og 0,7 sekunder hurtigere fra 0-160 km/t, mens mellemaccelerationen fra 80-120 km/t også er reduceret med 0,2 sekunder.

Testmodellen har dog den såkaldte ”Sport Chrono pakke”, der får accelerationstiden fra 0-100 km/t ned på blot fem sekunder rent. Dermed er testudgaven af Macan GTS ikke meget langsommere end den ultimative Macan Turbo, der bruger 4,8 sekunder fra 0-100, men som koster 200.000 kr. yderligere. Det er dermed småforbedringer, og om end Macan GTS er hurtigere end S’eren, så er det ikke på grund af præstationerne, at man bør vælge den.

Med et smil på læben
GTS’eren leveres foruden de ekstra kræfter også med en revideret udgave af den adaptive PASM affjedring (Porsche Active Suspension Management), da chassiet er sænket 15 mm. Man finder også 20” matsorte alufælge i RS-Spyder design, de samme bremser som bruges til Macan Turbo samt en sportsudstødning. Sportsudstødningen sikrer, at chaufføren konstant har et stort, fedt smil på læben, og kører man igennem en tunnel, skal vinduet selvfølgelig rulles ned. Lyden fra udstødningen er dog ikke helt så guddommelig som i Turbo-modellen, hvor den også lettere laver små knald – i GTS’eren skal der arbejdes lidt mere for sagen.

Gearkassen er desuden fortsat den fantastiske syvtrins dobbeltkoblings, der flår chaufføren og passagererne tilbage i sædet, hvis Sport Plus-funktionen er aktiveret, mens den kan være blød og nærmeste umærkelig, hvis man kører roligt.

Læs hele anmeldelsen her. 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce