Lyt til din hest når du træner

Hingsten London er nu 14 år gammel, og den har gået konkurrencer hele sit liv. Siden den var helt ung, har det været med hollandske Gerco Schröder i sadlen, og han fortæller, at den vigtigste ting, man kan gøre i den daglige træning, er at lytte til sin hest og sørge for at de er glade.

Det er rigtig fint at have planer for, hvilke stævner man gerne vil deltage i, men de planer skal aldrig være endelige. Man skal lytte til sin hest, og fornemme om de er helt klar eller om de for eksempel har brug for en pause. Min hest London har haft næsten et års stævnepause. Hans sidste stævne inden pausen, var et World Cup stævne i Gøteborg, hvor han vandt. Alligevel kunne teamet omkring London, og jeg selv mærke, at han ikke føltes helt som sig selv, og vi valgte at give ham en pause,” fortæller Gerco, som understreger, at det er vigtigt med et godt team omkring sig, der også kender hesten – ikke kun én person kan afgøre det.

Efter den lange pause i 2015 er London tilbage igen, og har sprunget fremragende ved CSIO i Barcelona denne uge. Gerco fortæller, at når London er hjemme igen på tirsdag, skal han slappe af på folden. Hvor meget hestene springer efter et stævne, afhænger af planerne, men London har ingen planer, så han skal blot springe lidt cavalettis en uges tid, efter han er kommet hjem.

Spar på de garvede heste
Gerco fortæller, at med en hest som London, der har masser af erfaring, behøver man ikke springe højt hele tiden. Hesten kender sit job, og skal ikke slides unødigt.

Op til et stort stævne som CSIO Barcelona, hvor vi springer 160 cm, har vi for eksempel forberedt os ved at starte en klasse på 135 cm et par uger forinden. I ugen op til dette stævne har jeg bare sprunget nogle helt små spring og cavalettis. London er nu 14 år, og har meget rutine. Yngre og mere uerfarne heste, vil jeg træne mere op til et stort stævne. Det er forskelligt fra hest til hest, hvad de har brug for,” forklarer Gerco, der blandt andet har vundet OL sølv både individuelt og for hold i London med London i 2012.

Gerco og London spænder ud efter, at de netop har sikret Holland en plads i finalen ved Nations Cup 2016.
Gerco og London spænder ud efter, at de netop har sikret Holland en plads i finalen ved Nations Cup 2016.

En god øvelse til alle
En øvelse som Gerco er glad for, og som han bruger til alle sine heste, er cavalettis med x-antal meter og galopspring mellem – typisk mellem tre og fem galopspring.

Banebyggere kan godt lide at lege med de faste afstande mellem forhindringer – lave dem lidt kortere eller længere end de relaterede – og så er det vigtig at have styr på sin hest. Til at få det laver jeg øvelser med cavalettis. Det er en god øvelse uden, at man behøver at springe for højt, og det er en god måde at lære hestens galoplængde at kende. Når de springer og lander korrekt på denne højde, er der større chance for, at de også gør det, når springene sættes op,” fortæller Gerco.

Alle Gercos heste kommer på fold hver dag, og han rider også selv de bedste heste i skoven. ”Med en hest på det niveau er det vigtigste, at de holdes i gang og glade,” slutter han.

Navn: Gerco Schröder
Født: 28. juli 1978
Startede med at ride da han var 7 år.
Bedste resultater: dobbelt sølv ved OL i London 2012, Verdensmester for hold i 2006 og 2014, fire guldmedaljer og en af sølv ved de europamesterskaberne i årene 1996, 1997, 1999 og 2007.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce