Skal jeg opgive min ridning og blive mor?

Det spørgsmål står mange kvinder, der rider, over for i løbet af deres liv. Alle fortæller en, at hvis man får barn, så skal man ikke regne med at kunne ride lige så meget. Men behøver det være sort/hvidt? Malene Lykke Nielsen hørte den samme sang, men ingen skal fortælle hende, hvad hun kan og ikke kan. Nu cirka ti måneder efter hun har født, passer hun 8-16-arbejde, rider sine fem heste og ser også lidt til sin mand og lille Claudia. Men det var ikke gået uden opbakning fra familien.

Før Malene fik barn, havde hun en hverdag, der minder om mange andres. Før arbejde tog hun i stalden, hvor hun mugede ud og lukkede hestene i skridtmaskine. Dengang havde hun seks heste. Efter morgentjansen i stalden mødte hun på arbejde hos VM Glas, hvor hun arbejder som bogholder. Omkring kl. 16.00 tog Malene tilbage i stalden og red sine heste. Hun var som regel hjemme hos sin mand John omkring kl. 20.30, hvor han havde lavet aftensmad klar til dem. Typisk var hun så træt, at hun efterfølgende faldt i søvn på sofaen. Stævner var der masser af. Næsten hver weekend skulle de firbenede ud og luftes.

Jeg syntes ikke, at jeg havde meget fritid, før jeg fik Claudia, men dengang nåede jeg da at lægge neglelak og plukke øjenbryn. Nu kan jeg dårligt finde tid til at gå på toilettet alene,” fortæller Malene, da hun mindes livet før Claudia.

Lasse gjorde mig gravid
Malene kunne egentlig ikke få børn. Diagnosen var PCO, og årsagen til, at man har meget svært ved at blive gravid med PCO, er den manglende ægløsning. Hun prøvede i to år med inseminering uden held. Malene syntes det trak lidt ud med at blive gravid, så derfor valgte hun at satse mere på ridningen og købte den dengang tre års DV vallak Laziano – også kendt som Lasse – i stedet. I starten af december var Malene og John på fertilitetsklinik for at tale om kunstig befrugtning, da de havde fået at vide, at der var højest to dage på et år, hvor Malene kunne blive gravid naturligt. Hen over julen blev Malene enormt træt, og hun tog til lægen for at få taget en blodprøve – hun var mod alle odds blevet gravid naturligt.

Vi siger altid, at det var Lasse, der gjorde mig gravid. Folk bliver helt forvirrede da min mand hedder John,” griner Malene, der mener, at købet af den tre års Lasse fik hendes fokus væk fra at blive gravid.

Malene opdager graviditeten i niende uge, og hun går sammen med John ned på kontoret og fortæller det til hendes forældre, der jubler. Herefter går det støt fremad med større bryster, tungere krop og manglende mobilitet.

Man puster og stønner, når man går, og det er vigtigt at holde sig i form. At føde er ligesom at løbe et maraton. På et tidspunkt væltede jeg ud af traileren med min store mave. Pludselig var jeg ikke så hurtig mere. Bukserne strammede, så jeg måtte købe et par jeans fra H&M med stof foroven. Dem kunne jeg også ride med,” fortæller Malene, hvis tyngdepunkt flyttede sig noget i denne tid.

Hendes værste skræk var at tabe noget, for det var så svært at samle det op igen. Bare det at få sko på og komme ud af sengen om morgenen var en prøvelse.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce