Grovfoder skal danne kernen i enhver hests foderplan

Står du også til tider i foderforretningen og sveder over, om du skal købe havre, sort havre eller måske hestemüsli til din hest? Malgré Tout har talt med Nanna Luthersson, som er dyrlæge med en stor og udbredt viden om ernæring til heste. Det er der kommet en foderoversigt ud af, som kan gøre dig klogere på, hvad de forskellige foderprodukter har af fordele og ulemper.

Nanna kommer med sine bud på, hvordan en henholdsvis nøjsom og højtydende hest vil drage nytte af de forskellige foderprodukter, som bliver gennemgået i foderoversigten. For Nanna Luthersson er det et helt centralt budskab, at grovfoder skal danne kernen i enhver hests foderplan. Nogle heste har brug for mange kalorier, andre kan leve på en sten, men fælles for begge kategorier er, at mange maveproblematikker kan undgås, hvis foderplanen er bygget på et fundament af godt wrap og hø.

Læs Også: Få lavet den perfekte foderplan til din hest af fagspecialist og med fastprisaftale!

Kort fortalt er hestens tarmsystem ikke designet til at optage stivelse i for store mængder. Stivelse findes i alle kornsorter og i flere foderblandinger. Hvis hesten får for meget stivelse, kommer der ubalance i de vigtige mikroorganismer, som holder hestens tarm sund. Stivelse og sukker slår rent faktisk de bakterier ihjel, som hesten skal have i tarmen for at leve i balance.

Foderguiden er bygget op, så du kan læse om de mest almindelige fodertyper samt, hvilke fordele og ulemper der er ved dem. Nanna fortæller om, hvordan fodertyperne bedst anvendes til henholdsvis nøjsomme og højtydende heste. Med en foderguide som denne, kan man naturligvis ikke tage individuelle hensyn til, hvad den enkelte hest har brug for, og derfor vil det altid være en god idé at rådføre sig med en uvildig foderekspert, hvis man er i tvivl om, hvordan man sammensætter foderplanen til sin hest.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce