Find din nøgle til succes

Af Pia Bjerre, NLP coach, Rytterfokus.dk

Har du nogensinde tænkt over, hvordan det kan være, at visse folk opnår mere succes end andre? Hvordan det kan være, at visse personer er villige til at stå op klokken fem om morgenen, forlade den dejlige varme seng, tage deres løbesko på og sætte afsted i raskt tempo en kold vintermorgen? Svaret er motivation. En brændende motivation, der hjælper dig med at skabe utrolige bedrifter.

Motivation skaber utrolige og succesfulde mennesker. Mennesker der opnår deres vildeste drømme og mål. Hvis du ønsker at lære metoder til at finde den form for motivation, der kan skabe utrolige resultater, skal du læse disse tre simple tricks.

Visualisering
De fleste der har prøvet, at opnå et stort mål ved, hvor svært det kan være at fortsætte med at gøre det, der skal til. Det kan være en lang sej kamp at opnå de mål i livet, som vi virkelig ønsker. En god metode til at finde motivationen, når det føles sværest er visualisering.

Visualisering handler om at se et indre billede af, hvordan det vil føles og mærkes, når dit mål er opnået. Hvis du for eksempel vil tabe dig 10 kilo og blive klar til stranden næste sommer, skal du forestille dig, hvordan du vil se ud, når dit mål er nået. Det er den visualisering, som skal få dig ud at træne, når du har allermindst lyst til det.

Når du visualiserer dit mål opnået, er det vigtigt, at du får så mange følelser og sanser i gang som muligt. Forestil dig, hvordan det vil føles indeni, hvordan det vil mærkes, hvordan andre mennesker vil opføre sig anderledes over for dig, og hvordan du vil bære dig selv.

Indre kontra ydre motivation
Den ydre motivation er de eksterne faktorer, der motiverer dig til at gøre noget. Det kan for eksempel være din løn på jobbet. Indre motivation er derimod, når du bliver motiveret til at gøre noget af dig selv, uden nogen forventning om at få noget for det.

Det siger næsten sig selv, at den indre motivation er den stærkeste. Det er dog også den mest sjældne. Hvis du ønsker at finde massiv motivation, er det vigtigt at lære at nedbryde den ydre motivation og kæmpe hårdere for den indre motivation. Det gør du bedst og lettest ved at lave noget, som du virkelig elsker. Noget du virkelig kæmper for, og virkelig ønsker at opnå.

Du skal have et kald. Et inderligt ønske om at ændre noget. Du skal forestille dig, at du skal være en kriger på en mission. Dit liv og det du gør, skal have større mening end blot at tjene penge eller at få et større hus.

Hvorfor
Antropolog Simon Sinek har skrevet en spændende bog, Start med hvorfor, som handler om, at vi skal finde vores ”hvorfor”. Hans hovedbudskab er, at vi skal finde frem til, hvorfor vi gør, det vi gør. Ved at spørge os selv hvorfor, finder vi frem til kernen af vores handlinger. Vi finder frem til, hvad der virkelig motiverer os, og hvad der ligger bag vores ønske om at gøre det.

Spørg derfor dig selv hvorfor du gerne vil eksempelvis tabe dig. Er det for at se godt ud til næste sommer, er det for at blive sundere eller er det for at kunne gå op af trapperne uden at blive forpustet? Hvis dit ønske er at blive rig, så skal du tænke over, hvorfor du gerne vil det. Hvorfor vil du have mange penge, og hvad vil du gøre med dem?

Når du får klarhed over, hvorfor du vil opnå dit mål, vil du opleve en massiv motivation, fordi du har fundet frem til dit inderste formål. Derefter kan du spørge dig selv, hvordan du vil føre det ud i livet. Her skal du tænke over hvilke værdier og principper, der skal sørge for, at du opnår dit mål. Det kunne være ønsket om ikke at være en type, der giver op.

Sørg for at få skrevet dine svar ned til hvorfor og hvordan du vil opnå dit mål. På den måde sørger du for altid at have dine svar lige ved hånden, og det hjælper dig til at få tænkt svarene ordentligt igennem. Samtidig er det videnskabeligt bevist, at vi husker bedre, når vi skriver ting ned på papir.

Om Rytterfokus.dk
Rytterfokus.dk tilbyder rådgivning, coaching, kurser, workshops og foredrag. Altsammen med henblik på at få dig fremad og opnå lige præcis dét du ønsker og brænder for inden for hestesporten. Besøg Rytterfokus.dk hjemmeside eller Facebookside.

Rytterfokus

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce