Produktnyt: Seriechangementer handler ikke kun om at beherske changementerne, det handler i høj grad også om at holde hesten i så god balance, at den er i stand til at lave flere changementer efter hinanden. Mister hesten balancen, kan den ikke udføre øvelsen korrekt og netop i changementserier er det vigtigt hele tiden at holde hesten rolig. Se hvordan du indøver changementserier på en rolig måde, der ikke stresser hesten unødigt.

I videoen rider Karin Nissen den 11-årige vallak Sir James e. Sir Donnerhall.

Når hesten behersker tre’er changementerne, kan man begynde at ride changementer for hvert andet galopspring. De fleste heste klarer dennne øvelse, hvis de er sikre i de længere serier. Det springende punkt er derimod etterchangementerne. Det er en helt ny gangart for hesten, og her kan en del ryttere opleve udfordringer. Se Karin Nissen indøve øvelserne på en måde, der ikke stresser hesten.

Vil du lære mere? Besøg ridbedre.tv. 

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.