Et rovdyr på spring i skoven

Der skulle gå ti år før Jaguar var klar med deres første SUV nogensinde. Og i de 10 år brugte hele designholdet bag Jaguar tiden på at forædle deres bud på en moderne kompakt SUV. Det stolte og prestigefyldte engelske bilmærke med den lange og prægtige historie har nu lanceret Jaguar F-Pace, men kan den leve op til forventningerne?  Jaguar kalder selv denne model for deres mest praktiske sportsvogn.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at inden vores testkørsel af Jaguar F-Pace havde vi på redaktionen stillet det samme spørgsmål mange gange: Har vi nu fundet den perfekte bil til rytteren? Kunne dette være bilen, der kombinerer fantastiske køreegenskaber på langturen med behovet for en rummelig bil i hverdagen, og som samtidig kan trække en hestetrailer.

Unik kørestilling
Jaguar som i fleste menneskers optik er kendt for sine elegante, smukke og ikke mindst meget prestigefyldte biler har med F-Pace formået at lave en bil, der fusionerer deres velkendte og unikke køreegenskaber i et praktisk køretøj, som nu i høj grad henvender sig til mennesker med hest.

Vores testkørsel er ikke mange minutter gammel, da vi bliver enige om, at denne bil er ret unik. Og måske mest af alt fordi selve kørestillingen, man indtager i førersædet, er anderledes end de fleste andre SUV’er, der findes på markedet.  Man fornemmer helt klart, at producenten taget noget af den ægte Jaguar-følelse, som man finder i deres andre biler, med i F-Pace – en fornemmelse af at bilen byder dig indenfor. Du føler dig veltilpas og komfortabel, og samtidig giver bilen dig følelsen af at være pilot i et cockpit. Og denne cockpit-fornemmelse giver flashbacks til, da Range Rover lancerede deres Range Rover Sport model. Her prøvede man at give føreren samme fornemmelse. Men hvor Range Rover Sport er en væsentligt større og dyrere bil, synes vi faktisk, at F-Pace giver en mere hands-on-fornemmelse qua dens lidt mindre størrelse.

Man føler sig rigtig godt tilpas bag rattet i denne bil. Den føles ikke for stor, når man skal orientere sig, og samtidig er den tilpas rummelig inde i kabinen. Bagsædepladsen er rigtig fin, og man kan bekvemt sidde fire voksne personer i bilen. Bagagerummet er ret stort set i forhold til konkurrenterne, og det er en fordel, hvad enten det er en barnevogn, et hundebur eller rideudstyr, som skal læsses ind bag i bilen. Det er virkelig et stort plus, da specielt bagagerumspladsen tit er et problem i dette segment af SUV’er.

Læs hele anmeldelsen af Jaguar F-Pace.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce