Fremtidens stjerner under hammeren

Hvert år under Dansk Varmblods Hingstekåring er lørdag eftermiddags auktion i Hal M det helt store trækplaster, hvor omkring 25 heste skifter ejer, og et tusindtalligt publikum spændt følger slagets gang. På Dansk Varmblods Forårsauktion kan man ikke blot erhverve sig lovende unge hingste – kårede såvel som ikke-kårede – men også talentfulde, unge rideheste, hvoraf flere deltager i Unghestechampionatet i dressur eller springning. Her handles hestene direkte uden fordyrende mellemled, og det gælder for både de unge hingste og championatshestene, at de er besigtiget af kvalificerede dommerne og hører til blandt årganges bedste. I øvrigt er alle heste på auktionen godkendt ved en nøje dyrlægeundersøgelse.

I år finder Forårsauktionen sted den 11. marts 2017. Den er for sælgerne et glimrende udstillingsvindue med mange seriøse kunder og samtidig en fremragende afsætningskanal, hvor adskillige internationalt kendte rideheste netop som yngre er blevet handlet. Det gælder dressurheste som f.eks. Donna Silver, Skovens Rafael og Zaladin MI samt springheste som bl.a. Toftehøjs Carat, Lorca V. og Caddie R.

Flere af de lovende hingstekandidater ved dette års hingstekåring og flere af hestene i unghestechampionatet er handlet på Dansk Varmblods auktioner – Elitefølauktionen eller Forårsauktionen. Hingsten Jestis Fürst Èbano e. Fürstenball/Weltjunge (opdr. Stutteri Jesti v/J. Søgaard og K. Decker) er købt på forårsauktionen ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i 2015, hvor den skiftede ejer for en hammerslagspris på 180.000 kr. Efter et flot resultat på 850 point i egnethedstesten er den nu med i unghestechampionatet. Også hoppen Hevringholms Delaya e. ERA Dancing Hit/Blue Hors Hertug (opdr. Anne-Sophie Høyer Christensen), der kostede 210.000 kr. på auktionen i Herning sidste år, har klaret sig godt og opnåede 840 point med sin nye ejer og er nu med i unghestechampionatet. Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/Michellino (opdr. Tina Christoffersen og Nicolai Jepsen) gik for 250.000 kr. i Herning og er nu også kvalificeret til unghestechampionatet.

Hestene er hver især et levende bevis på, at Dansk Varmblods auktioner er et godt sted at handle. Selv de føl, der måske ikke topper på auktionsdagen og derfor ikke opnår de højeste priser, er oprindeligt udtaget til auktionen, fordi de er meget lovende, og det beviser de ofte senere i livet.

Tredje bedste springhest i egnethedstesten på landsplan og vinder i region 2 med 900 point er hoppen Mønsteds Hitascha e. Cajus/Heartbeat (opdr. Ina Mønsted Pedersen). Hoppeføllet, der i 2012 blev solgt på Elitefølauktionen for 27.000 kr., gør nu enorm reklame for sin avler ved at være udtaget til unghestechampionatet, og samtidig kan hendes ejer være glad for en god handel på følauktionen. Det samme gælder springhesten Calisco e. Calido I/Quidam de Revel (opdr. Carsten Carstensen), der opnåede 800 point ved egnethedstesten samt Møllegårdens Al Capone e. Astrix/Zardin Firfod (opdr. Lone Christiansen), der blev handlet på elitefølauktionen for 135.000 kr., og har gjort en særdeles god figur ved egnethedstesten, hvor den opnåede 850 point, og nu er med i unghestechampionatet.

Femte bedste dressurhest i egnethedstesten på landsplan og vinder i region 2 med 880 point er vallakken Okslunds Zackadon e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Romantic (opdr. Evamaija Thea Kirstine Schmidt), der i sin tid blev solgt for 42.000 kr. på Elitefølauktionen og nu opnået i egnethedstesten.

Kilde: Dansk Varmblod

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce