Det sker alt sammen ved Herning Horse Show

Nyt fra Herning Horse Show 

Dansk Varmblods store hingstekåring med show, auktion samt nationale og internationale konkurrenceklasser i MCH Messecenter Herning er et sandt overflødighedshorn af oplevelser, som du ikke vil gå glip af. Derfor guider vi dig igennem programmet.

Forventningerne til Dansk Varmblods 38. hingstekåring i MCH Messecenter Herning i dagene 8.-12. marts 2017 er med fuld berettigelse høje, for det lykkedes sidste år at skabe en helt fantastisk kulisse omkring arrangementet, da Dansk Varmblods Hingstekåring og Herning Horse Show debuterede i Boxen og samtidig udvidede med trestjernet ridestævne med en præmiedotering på over 1 mio. kr. og mere end tusinde starter, der inkluderede flere ryttere i verdenseliten. Det skabte en enestående international stemning, og besøgstallet på over 60.000 taler for sig selv.

De mange begivenheder under hingstekåringen udspilles i tre opvisningshaller, så det kan være lidt af et puslespil at finde ud af, hvad man bør se. Dansk Varmblods sekretariat har arbejdet målrettet for at sammensætte tidsplanen, så de springinteresserede kan følge springklasserne og kåringsforløbet for de springbetonede hingste, og det samme er gældende for de dressurinteresserede.

Det hele begynder allerede onsdag den 8. marts med afviklingen af unghestechampionatet i dressur inde i Boxen. Hingstekåringen tager også sin begyndelse med den første af i alt to løsspringninger af de springbetonede hingste til kåring. Det sker inde i Equsana Arena, hvor der også vil være unghestechampionat i springning med egen rytter. Der er gratis entré hele dagen.

Hvad sker der torsdag?
Torsdag besigtiger kåringskommissionen hingstene på fast bund i Danish Computer Group Arena, hvor der også er international 1- og 2-stjernet springning. I Equsana Arena vil man kunne se kåringen af de ældre hingste. De bliver redet for publikum, og det er sædvanligvis en interessant oplevelse, også fordi de ældre hingste bliver færdigkåret, så de kan deltage i præsentationsklasserne de følgende dage. I denne arena bliver der også international springning og Prix St. Georges-dressur.

Boxen danner rammen om unghestechampionatet i dressur og springning. Fra i år er der lavet en begrænsning på antallet af heste, som skal rides af testrytteren i dressur, så de 25 bedste får adgang til championatsfinalen med fremmedryttertest. Messen Hest & Rytter åbner allerede kl. 9 og lukker kl. 20.00 – og for en pris af 150 kr. kan man få adgang til messen samt Equsana og Danish Computer Group Arena, men ikke til Boxen. Det kræver en særskilt billet. Dog åbnes Boxen for alle torsdag aften, så det betyder, man vil kunne se den spændende CSI*** verdensrangliste ing-springklasse inde i Boxen.

Torsdag aften er der dressurclinic med Hasse Hoffmann kl. 20.00, hvor billetten også giver adgang til messen Hest & Rytter hele dagen.

Hvad sker der fredag?
Boxen danner rammen om en præsentationsklasse i dressur, den internationale Grand Prix-dressur og en 3-stjernet verdensrangliste-springklasse. Altså en spændende dag i både avlen og sportens tegn, som slutter med det fantastiske gallashow, som man kunne læse om på de næste sider. Hingstene til kåring er opstaldet i hal C med let adgang til Equsana Arena, hvor man fredag vil kunne se dressurhingstene løse i hallen, samt følge springhingstene i løsspringning og under longering.

Danish Computer Group Arena danner rammen om interessante springklasser samt en præsentationsklasse for avlshingste, og så skal testrytter Henrik von Eckermann i gang med at afprøve det første heat af springheste til start i unghestechampionatet.

Hvad sker der lørdag?
I Boxen kan man lørdag opleve longering af dressurhingstene til kåring hvor den altafgørende sidste frasortering af hingstene kommer til at ske. Testrytter Dorothee Schneider skal afprøve det første heat af dressurhestene, og så bliver der rigtig gang i Boxen, når den store Grand Prix-springning skal afgøres. Dagen slutter i Boxen med et forrygende, stemningsfyldt gallashow.

Equsana Arena danner hele dagen rammen om international springning og dressur.Henrik von Eckermann tester det andet heat af springheste i unghestechampionatet inde i Danish Computer Group Arena, hvor der også vil være en præsentationsklasse i både springning og dressur, samt en international youngster-springning.

Hvad sker der søndag?
Det hele kulminerer søndag med et festfyrværkeri af spænding og dramatik, for her falder den endelige afgørelse i hele kåringsforløbet, som har strakt sig fra forbesigtigelsen i december, over de foregående dages udfordringer i Herning til kulminationen søndag, hvor dommerne vil udpege præmiehingste og fløjhingste i Boxen, der også danner rammen om afgørelsen på unghestechampionatet i dressur, samt den flotte Grand Prix Kür-klasse som afslutter arrangementet i Boxen.

Inde i Equsana Arena er der springning hele dagen, og det samme er også tilfældet i Danish Computer Group Arena, hvor dagen slutter med indsyning af de godkendte unghingste til 10-dages observationstest.

Følg hingstekåringen på facebooksiden Dansk Varmblods Hingstekåring og på Herninghorseshow.dk, hvor du finder al information og kan købe billetter.
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce