Penge og prestige: Disse springheste tjente mest i 2016

Kan man opnå både penge og prestige? Det emne diskuteres ofte, når man forfølger en olympisk drøm, og debatten har aldrig været mere intens end i 2016, hvor disciplinen spring sprængte alle præmierekorder i løbet af et hedt olympisk år. De mest vindende ryttere pengemæssigt er ualmindelig gode til at planlægge deres konkurrencedeltagelse, og vises de sammen med de pengemæssigt mest vindende heste, er det ikke den store overraskelse, at de hænger tæt sammen.

Dog gik det op for Noelle Floyd, at den samlede præmiesum fortæller mange forskellige historier, da vi lavede en liste over de pengemæssigt mest vindende springheste i 2016. Udover de mest vindende hestes præmiesum kiggede de også på hvilken præmiesum, der var på spil i den enkelte konkurrence, og hvor tit hestene stillede til start.

Scott Brashs Ursula XII med $ 1,2 mio. var øverst på listen.  Det skyldes hovedsageligt hoppens gennemgående gode præstationer i tre af Rolex Grand Slam of Show Jumping-konkurrencerne; hun opnåede en 2., 1. og 3. plads i Aachen, Calgary og Geneve. Hoppen havde en temmelig fyldt kalender med 44 konkurrencer i løbet af året, men mange klasser var ikke så høje, da hoppen var under genoptræning efter en skade. Det var først henne i juni, at Ursula XII sprang den første 1,60 m Grand Prix-klasse, hvilket gør hendes samlede præmiesum endnu mere imponerende.

Inden for top fem er HH Azur den eneste hest, som deltog i de olympiske lege. Et nøje planlagt program gjorde det muligt for hoppen at vinde ikke bare en medalje i Rio, men også en af årets største præmiesummer på omkring $ 950.000. HH Azur var kun med i 32 klasser = den mindst fyldte kalender blandt de mest vindende, og alligevel konkurrerede hun om det største beløb sammenlagt, nemlig mere end $ 9 millioner – hvilket klart illustrerer, at højt betalte klasser udgjorde grundlaget for hoppens deltagelse.

Mens ingen af hestene hos de individuelle olympiske medaljetagere fra Rio var blandt de topscorende. Bronzevinder Fine Lady 5 kom nærmest med i alt $ 387.091 og en samlet 19. plads. Hold den olympiske fane højt, kun få penge men meget prestige. Meget længere nede på listen finder vi på hhv. 104. og 149. pladsen sølv- og guldmedaljevinderne H&M All In og Big Star, der hver indtjener omkring $ 100.000. De heste, der deltager i olympiske lege, konkurrerer for betydeligt mindre beløb end dem med størst indtjening, selv om de leverer stabile gode resultater i hele sæsonen. For at sætte det i perspektiv konkurrerede de for mindre end præmiesummen ved et enkelt Rolex Grand Prix.

Se her en sammenligning mellem top fem i forhold til præmiesum samt individuelle vindere ved OL til sidst:

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce