Det berømte hesteshow i Gøteborg i Sverige var vært til finalen i den 16. Sæson i FEI World Cup i kørsel. Seks af verdens bedste firspands kuske repræsenterede fem forskellige nationer ved stævnet, som blev spået til at være en betagende begivenhed. Kvalifikationerne til finalen fandt sted over otte stævner mellem november 2016 til februar 2017.

Særlige minder
Favoritterne til stævnet har alle deres helt særlige minder fra Gøteborg. Hesteshowet i Gøteborg har før afholdt World Cuppen i årene mellem 2002-2007, samt i 2009.
Den forsvarende mester IJsbrand Chardon fra Holland, vandt World Cup titlen for første gang i hans karriere, ved stævnet i 2005.
Chardon vandt titlen igen det efterfølgende år, og slog derved Boyd Exell i en nervepirrende og spændende finale i Bordeaux i 2016.

Boyd’s første World Cup sejr var i Gøteborg 2009. Australieren – som bor i Holland – har vundet den prestigefyldte titel seks gange, og er i hård træning for, at generobre titlen som World Cup vinder.
Den tredje kandidat, som mulig vinder af finalen, er hollandske Koos de Ronde, der har deltaget tre gange i Gøteborg, og som i 2009 vandt bronze ved stævnet.

Wild-card
Årets wild-card til FEI World Cup finalen i kørsel blev givet til den svenske kusk Fredrik Persson. Persson deltog i stævnet i Stockholm i november 2016 med et wild-card, og endte med en femte plads.
I 2006 og 2009 deltog Fredrik i FEI World cuppen i kørsel i Gøteborg.

Designeren
Klassens designer er level 4 klassedesigneren Johan Jacobs fra Holland. Jacobs har også designet klasserne ved FEI World Cup klasserne i Geneve og London i mange år, men dette er hans første gang som designer af klassen til finalen i World Cuppen.

Point-systemet
Ifølge pointsystemet, som blev introduceret ved FEI World Cup finalen i 2012, skal 50% af pointene mellem hver kusk og førende kusk fra den første konkurrence om lørdagen (omregnet til sekunder) overføres af kusken til den anden konkurrence om søndagen. Scoren fra den første runde om søndagen skal herefter overføres til de tre førende kuske til ”drive off”.

Læs mere.

Kilde: FEI

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.