Wow udbrød OL-guldvinder Dorothee Schneider, da hun satte Zancor i galop. Den wow-følelse var dog ikke nok til at opnå topkarakter hos testrytteren, men i den samlede stilling sejrede Zancor og Bettina Jæger.

Blue Hors Unghestechampionat i dressur har været afviklet over tre dages bedømmelse, hvor hestene først har gået på banen til gangartsbedømmelse og derefter været bedømt i et internationalt unghesteprogram. Lørdag og søndag satte den tyske OL-guldvinder for hold, Dorothee Schneider, sig så i sadlen på de danske 5-årige dressurheste for at danne sig et indtryk af hestenes kapacitet og ridelighed. Rigtig mange tilskuere havde fundet vej til Jyske Bank Boxen for at høre den tyske toprytter give sit indtryk af hestene.
En meget stærkt top
Zancor e. Blue Hors Zack/Solos Landwind, opdrættet af Bernd Stadelhofer og ejet af Helgstrand Dressage & Noble Food Holding, blev redet op i front af Betina Jæger Jensen, inden testrytteren kom i sadlen. Zancors nærmeste konkurrent, Atterupgaards Botticelli e. Benneton Dream/Caprimond opdrættet og ejet af Atterupård og redet af Selina Solberg Vittinghus, dansede sammen med Dorothee Schneider, der roste hesten for dens dejlige, smidige gangarter og arbejdslyst, og det udløste testens højeste karakter 9,0 for ridelighed og 9,5 for kapacitet.
Det kunne Zancor ikke matche i dagens test, hvor han virkede lidt træt under testrytteren. Dorothee var begejstret for hans tre taktrene gangarter, men da han var lidt mat, reagerede han ikke så hurtigt og godt på hendes hjælpere. Med 8,5 for ridelighed og 9 for kapacitet lykkedes det alligevel for Bettina Jæger og Zancor at fastholde deres vinderposition.
Begejstret testrytter
På tredjepladsen fulgte den dejlige hoppe Lærke Stensvang e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro, der er opdrættet af Lene Schmidt Fræhr og Egon Fræhr og ejet af Klaus Munkedal. Hun blev redet af Sanne Henningsen og blev også udråbt til ”gladeste hest”. Det er Hestens Værn, som står bag prisen, og den bliver givet til den hest, som testrytteren finder, er den gladeste og mest veltilpassede hest.
Dorothee Schneider var imponeret af flere af de danske heste hun udtalte: – Det var et spændende felt af dressurheste, hvor der selvfølgelig var nogle almindelig, gode heste, men så var der 3-4 heste med internationalt potentiale. Dem ville hun meget gerne have med sig hjem i stalden, bekræftede hun.
Kilde: Dansk Varmblod
Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.