Klargør hesten til konfirmation

Blog af Tina Dufour, Horsegroomdenmark.com

Rigtig mange har skrevet og spurgt privat omkring, hvilke roser jeg har anvendt til konfirmationsponyerne sidste år, og her kommer en lille guide som jeg håber I vil få glæde af. For det første syntes jeg, at det er vigtigt at vælge den rette farve til ponyen. Er ponyen hvid eller sort så syntes jeg klart en rød rose vil være flottest. Hvis ponyen derimod er rød eller brun med sort man så vil jeg foretrække en hvid/sart lys rose eller nellike for, at der ikke kommer alt for meget farvespil ind over. Det er ponyen og konfirmanden, der skal i fokus.

roed-rose

Det er ikke altid, at mere er flottest, hvorfor jeg ikke pynter hele manen i roser, hvis man også skal kunne få en fornemmelse af rosenknopperne og ponyen ikke skal lige en rosenbusk i sig selv – så omkring fem til seks roser i en man er i mine øjne rigeligt. Så kan man sætte de resterende roser i halen eller eventuelt tilføje nogle til pandebåndet.

Køb ikke roserne for tidligt, og klargør dem først på selve dagen i forhold til beskæring og påsætning af ståltråd. Herved holder roserne sig friske længst muligt. Vælg små roser – jeg valgte for eksempel at købe nogle grenede roser – roser som var klar til at kunne komme i en potteplante – i en lille lokal blomsterbutik dagen før og prisen var bestemt fair. De små roser gør, at rosen ikke er for stor i forhold til rosenknopperne og derved også kan sidde harmonisk mellem de enkelte rosenknopper og derved skabet et flot overall look.

Klargør ponyen ned til allermindste detalje. Nogle konfirmander ønsker inderligt at få nogle billeder af, hvor de sidder på ponyen. Hvis det skal være muligt, er det vigtigt, at den er nyvasket og helt ren så deres tøj ikke bliver snavset, ellers kan en sadel selvfølgelig også være løsningen. Fashionwise ville jeg personligt undlade underlag under sadlen, så det er rytter og pony der er i fokus og ikke et underlag, der også kan fange ens opmærksomhed. Ellers et lille lammeskind under sadlen. Der er netop ikke tale om en decideret træningssession så ponyen kan godt have sadel på uden sadelunderlag de ti minutter det tager at få de helt rigtige billeder.

snore-rose

Hvorfor ståltråd i rosen. Ståltråden gør det er let at fastgøre selve rosen i manen. Det er let at få rosen til at sidde præcis hvor man ønsker og ståltråden fungerer som en nål, når man skal stikke igennem manen/rosenknoppen, og så er ståltråd let at manipulerer. Det skal ikke være en tyk ståltråd, men en ståltråd som man for eksempel bruger til blomsterbinding. Når man har fastgjort rosen i manen, så tager man en god saks/ståltrådssaks og klipper det resterende ståltråd af så det ikke er alt for synligt.

Horsegroomdenmark.com

oppefra-roser

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce