Verdens bedste til dansk FEI Nations Cup

Nyt fra Equitour

Danmarks bedste springryttere er til rådighed for det danske hold, når 12 nationer tørner sammen i et brag af en landskamp med springsportens stærkeste nationer. De to tidligere 1. divisionshold, Belgien og Storbritannien, har allerede lagt sig i spidsen for Europas 2. division i FEI Nations Cup i springning, hvor der i pinsen rides en afdeling under Equitour Aalborg, og hvor verdens bedste nationer i springning stiller hold.

Belgien og Storbritannien røg ud af 1. division i år, da FEI ændrede Nations Cup konceptet og reducerede 1. division med to nationer til nu otte. I den seneste afdeling af Nations Cup havde Belgien sendt nogle af deres bedste ryttere til Drammen i Norge, og havde stor succes med fire ryttere fra verdensranglistens top 40. For 3 uger siden var Storbritanniens John Whittaker en tur i Østrig for at hjælpe det britiske Nations Cup hold til en topplacering. Inden 2. division tager et stop i Portugal den kommende weekend, er det Belgien, der fører foran Storbritannien.

”Der er kun ét hold fra 2. division der rykker op i 1. division, og begge lande satser alt på at rykke op, så de sender de bedste ryttere til Equitour,” fortæller Equitours eventdirektør Jens Trabjerg.

Topnavne
Der går endnu nogle dage, før Equitour med sikkerhed kan bekræfte, navnene på de internationale topryttere, der skal ride FEI Nations Cup, men der er sat navne på de danske springryttere, som er til rådighed for holdet.

Den nykårede Danmarksmester Thomas Sandgaard og stort set alle landsholdsryttere, der siden EM i Herning 2013 har markeret dansk springsport i hidtil uset grad, er alle – sammen med en række Danmarksmestre – blandt de ryttere, som holdkaptajn Lars N. Pedersen kan vælge imellem når han skal sætte hold til FEI Nations Cup under Equitour.

Rikke Haastrup Kristensen, (EM Deltager 2015 & Danmarksmester 2015), Andreas Schou, (EM finalist 2013 og 2015, WEG finalist 2014, Danmarksmester 2008 & 2009), Thomas Sandgaard (EM Deltager 2013 og 2015, WEG deltager 2014, Danmarksmester 2011 & 2017), Søren Møller Rohde, (Danmarksmester 2016), Torben Frandsen,  (WEG deltager 2014), Lars Bak Andersen (Danmarksmester 2013), Linnea Ericsson-Carey (Sverige), Martin Dinesen Neergaard (Sommersted).

Søren N. Pedersen, (EM deltager 1999, 2001, 2013, 2015, WEG finalist 2014 & Danmarksmester 2012), er kommet til skade, og kommer ikke med til Uggerhalne.

Blandt de 12 deltagende nationer i FEI Nations Cup springning er halvdelen blandt verdens bedste i den europæiske 1. division og holdene er:

  1. divisionshold: Spanien, Frankrig, Holland, Irland, Tyskland, Sverige, Italien
  2. divisionshold: Portugal, Belgien, Storbritannien, Finland, Norge og Danmark

Tre danske OL heste
På dressurarenaerne er der også lagt an til sportslige oplevelser, der matcher omgivelserne og det øvrige set-up til Equitour. Fra Danmark kommer der blandt andet fire OL-heste. Agnete Kirk-Thinggaard rider Jojo AZ, som hun red på i Rio, da nyindkøbte Atterupgaards Orthilia desværre har pådraget sig en kodeledsforvridning på folden og ikke forventes tilbage i konkurrence før til efteråret.

Donperignon og Anna Kasprzak har to OL-deltagelser på CV’et og rider nu for en plads på landsholdet ved et internationalt mesterskab for 6. år i træk.

Den sidste af de tre danske OL-heste er Arlando, som gik i Rio med sin hollandske rytter Diedrik van Silfhout, der siden har solgt hingsten til danske Anna Zibrandsen. Det nye danske stjernepar fik i weekenden en fantastisk international debut i Compiègne, med +71% og en 2. plads i Grand Prix.

Fakta
Equitour Aalborg afholdes fra. 1.- 5. Juni på Helgstrand Academy, Grindstedvej 54, Uggerhalne, 9310 Vodskov. Der afvikles FEI Nations Cup i dressur og springning samt Nations cup i springning for juniorer og for alle aldersgrupper i dressur. Afdelingen af FEI Nations Cup i springning er for den europæiske 2. division.

Foruden dressur og springning på højeste niveau byder Equitour Aalborg også på en koncertoplevelse med danske pop-artister, eksklusiv auktion til fordel for Børne Cancerfonden, familieområde med alt til børnene, prestigefyldt følauktion og hingstefremvisning fra Helgstrand Dressage

 www.equitour.dk

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce