Pressemeddelelse fra Vestjysk Sports- og Terrænrideklub

Lørdag den 15. juli 2017 afvikler Vestjysk Sports- og Terrænrideklub endnu et Rom Ridt.

Rom Ridtet er en af landets ældste distanceridt, og i år er der tilmeldt et rekordstort antal starter.

”Vi er på nuværende tidspunkt oppe på hele 114 starter,” siger Annebeth Abrahamsen, der sammen med Cecilie Næss Damm er en af hovedarrangørerne af årets ridt. ”Vi havde slet ikke troet på at vi nåede så mange ekvipager, så nu glæder vi os bare til at få ridtet skudt i gang på lørdag!” 

Et distanceridt går ud på at få hest og rytter i mål foran de andre, men samtidigt på en måde, så hesten kan gå igennem et dyrlægetjek både før og efter, samt ved de længere ruter undervejs.

ROM Ridtet 63
Foto: Christina Smed

“Klasserne i år går fra 14 km og op til 80 km,” siger Cecilie Næss Damm. ”På trods af de lange distancer, har vi et terræn hvor ekvipagerne næsten ikke kommer ud på trafikeret vej. Samtidig plejer der at være en utrolig familiær og hyggelig stemning ved vores ridt. Disse to ting gør at Rom Ridtet er et godt sted at begynde for nye distanceryttere,” 

Det er 3. gang Vestjysk Sports- og Terrænrideklub er klubben bag Rom Ridtet. Flere af klubbens medlemmer er erfarne distanceryttere, som ved hvad det vil sige at stable et ridt på benene.

”Det sidste års tid har klubmedlemmerne arbejdet på klargøring af Klosterhedens rideruter,” siger Cecilie. ”Det har været et stort arbejde som gerne skulle munde ud i en genindvielse af vores lækre rideruter. Vi har noget af landets bedste rideområde og glæder os til at have en forpremiere til Rom Ridtet,” 

”Med 114 starter vil der være masser af aktivitet hele dagen,” siger Annebeth Abrahamsen. ”Der vil helt sikkert være en masse at se på og opleve for publikum som kunne være interesserede i at opleve hvad distanceridning går ud på, og hvad VEST er for en rideklub. Vi glæder os meget til at byde ryttere, heste, hjælpere, officials og publikum velkomne til en skøn dag!” 

Rom Ridtet løber af stablen lørdag den 15. juli 2017 på Rom Flyveplads ved Lemvig.

DSC08841
Foto: Christina Smed

 

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.