Selvom du måske ikke tænker, at det er så varmt at ride i denne sommer, fordi solen endnu ikke har vist sit værd, så kan det stadig være meget varmt for din hest, når graderne stiger.

Som første punkt til træning i varmen har vi elektrolytter. Elektrolytter er bittesmå partikler, som spiller en afgørende rolle ved opretholdelsen af syre-base-balancen. Uden elektrolytter kan kroppen ikke opretholde den tilstrækkelige væskebalance i cellerne, hvilket kan betyde, at cellerne i kroppen dør, fordi de mister for meget vand. Derfor er det meget vigtigt, at man sørger for tilstrækkelig tilførsel af elektrolytter til hesten i sommervarmen, da hesten højst sandsynligt sveder mere i det varme vejr end normalt.

Er det altid nødvendigt med elektrolytter?
Normalt bliver elektrolytbehovet hos hesten dækket af det foder, som hesten spiser eller ved en saltsliksten. Men om sommeren kan hesten svede mere end normalt under den daglige træning, og der skal man være særligt opmærksom på, om hesten får nok elektrolytter og væske. Det er rigtigt vigtigt, at hesten får nok elektrolytter, da den ellers kan dehydrere i det varme vejr.

Tegn på dehydrering:

  • Usikker gang
  • Sitren
  • Muskelsvaghed

Et godt tip man med fordel kan benytte er, at man kan forberede sin hest forud for et stævne eller en anden begivenhed, som kræver, at hesten præsterer sit bedste. Man begynder at give sin hest elektrolytter tre dage før, den skal præstere, for derved sikrer man, at hestens trives og ikke dehydrerer i sommervarmen.

Læs resten af artiklen >> KLIK HER