Efter første runde af Nations Cup finalen i Barcelona blev franske Roger Yves Bost ifølge diskvalificeret, da hans udstyr ikke blev godkendt af de stewards, som tjekker hest og udstyr, når de forlader banen. I følge den danske FEI steward Per Nielsen var der tale om en såkaldt trick eller refleks gamache af det italienske mærke eQuick eUP Fetlock Boots. Per har selv tidligere gjort ryttere opmærksomme på, at gamachen var ulovlig under sit virke som steward ved et andet internationalt stævne.

Gamachen går ind og trykker på senen, hvis der ikke er monteret et lilla stykke plastisk bag på gamachen. Plaststykket forhindrer, at spændet kan strammes for hårdt hen over hestens sene. Trykket på senen kan medføre, at hesten springer unaturligt. Gamachen er også ulovlig at ride med til danske stævner uden det lilla plaststykke.

Roger Yves Bosts diskvalifikation påvirker ikke det franske hold betydeligt, da de endte totalt med fire fejl og er med i finalen på lørdag, hvor alle holds fejl bliver nulstillet.

 

Lovlig med lilla plasstykke
Lovlig med lilla plaststykke

Ulovlig uden lilla plasstykke

Ulovlig uden lilla plasstykke

 

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.