Folketinget har vedtaget en lov, der skal lede hestevæddeløbssektoren i retning af liberalisering og det kan redde de cirka tre ud af otte ellers lukningstruede væddeløbsbaner.

Se det vedtagne lovforslag >> KLIK HER

Dansk Hestevæddeløbs direktør, Henrik Friis, er glad, og han udtaler til Landbrugsavisen.dk:

Det betyder, at vi kan få sporten op at køre igen. Nedskæringen af støtten har spredt en pessimisme i sporten, men med den her godkendelse og lov kan vi få skudt noget optimisme og investeringslyst ind i sporten igen, som er helt nødvendig for vores overlevelse.

Loven skal sikre væddeløbssporten 76,2 millioner kroner årligt de kommende fem år kombineret med otte procent i afgift af omsætningen på danske hestevæddeløb.

Fakta fra Landbrugsavisen.dk:  

Hestevæddeløbssektoren i Danmark har været under pres siden 2014, hvor den danske stat besluttede at fratage sektoren kulturmidler, som ellers var betaling for en aftale fra 2002 om, at den danske stat fik spilleindtægterne fra hestevæddeløb.

Beslutningen i 2014 ville betyde at væddeløbssektoren mistede driftsmidler på 30 mio. kroner årligt, så beløbet ville ende på 62 mio. kroner i 2018 i stedet for 87 mio. kroner, som beløbet var i 2014.

I Danmark spilles der på heste for omkring 600 mio. kr. årligt, hvorimod hestevæddeløb generer 12. mia. kr. i storebrorlandet Sverige.

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.