Skal man give et kort svar – så nej. Der er ingen tvivl om, at heste er vilde med gulerødder og æbler, men det er ikke kun ”fyld” og store mængder, kan give utilsigtede problemer. Store mængder (mængden af æbler/gulerødder er afhængigt af deres størrelse og hvor meget hesten er vant til) kan øge risikoen for fordøjelsesproblemer som f.eks. diarré.

Frosne gulerødder og æbler må ikke gives til heste, da den kan medføre spiserørsforstoppelse. Muggen eller rådden frugt og grøntsager må heller aldrig bruges, da de kan indeholde sundhedsskadelige stoffer. Derudover kan umodne æbler have en meget sur smag, hvor hesten enten ikke vil spise det eller muligvis vil få fordøjelsesproblemer.

Friske gulerødder indeholder primært vand og bidrager derfor ikke med ret mange næringsstoffer i den samlede foderplan. Men gulerødder indeholder faktisk også sukker – ca. 6-7 % per kg dvs. ved 2 kg gulerødder tildeles ca. 120-140 g sukker. Indholdet i æbler er også mest vand, men ligesom med gulerødder, indeholder de også sukker – ca. 10-11 % per kg æbler.

Læs mere om æbler og gulerødder samt få tips om gode råd til alternativer >> KLIK HER

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.