Højde betragtes ofte som en fordel i ridesporten, da lange ben kan give balance, stabilitet og virke som en løftestang på en springbane, i dressur bidrage til at opretholde en stærk forbindelse med hesten og som helt uundværlig i military. Den triste virkelighed er, at mange af os er ikke født med de eftertragtede lange ben, og derfor skal arbejde med den benlængde, vi nu engang har.

Og den gode nyhed er? Vi er i godt selskab. Meredith Michaels-Beerbaum er ikke bare en af de bedste ryttere i springning, hun er også temmelig petit – ca. 160 cm. Og hun har lært at få mest muligt ud af sin højde med et par enkle, men effektive strategier, som du kan bruge i din egen ridning.

# 1: Din hest skal virkelig være indstillet på hjælpemidlerne – måske endda overdrevet indstillet på hjælpemidlerne

“Det grundlæggende koncept er, at hesten skal reagere på schenklen. Jeg har indset, at mine heste skal svare helt korrekt på schenklen hver gang , da jeg ikke har samme styrke som ​Daniel Deusser, Christian Ahlmann eller Ludger eller Marcus Beerbaum. Mine heste skal reagere hurtigt og præcist i forhold til mine hjælpere,” siger Michaels-Beerbaum. “Jeg har hverken samme styrke i overkroppen eller i benene som drengene til at få en hest tilbage i hånden, så jeg forsøger at få en hest til at fungere optimalt mellem springene. ”

Og det hele starter med fremaddrift…

“Efter mange år med heste har jeg har indset, at hesten skal være fremme og uden tøven gå frem uden at overveje det. Når jeg tager en halv parade, skal hesten straks komme tilbage, da jeg ellers vil have problemer på banen,” forklarer Michaels Beerbaum. “Det grundlæggende er, at de går fremad, og så forsøger jeg at bremse dem.”

Og fortsætter fremad.

En af mine kolleger sagde:” Jeg kan godt lide, at du altid rider hestene fremad mellem springene”. Jeg vidste ikke, at jeg gjorde det, fordi de nødt til at gå fremad ad sig selv. Hvis de ikke reagerer straks, skal jeg træne dem til at gøre det, og det er virkelig en grundsten i forhold til min ridning. Hesten skal holde sin fremadrift, indtil du beder den om at bremse. Det er et meget vigtigt punkt. ”

# 2: Hyppige ændringer er afgørende

“Fordi jeg er så lille – ca. 158 cm – bruger jeg så meget ben som muligt. Derfor var jeg ikke indstillet på at korte mine bøjler, da jeg var bange for ikke at have nok støtte,” forklarer Meredith. “Da Herbert Meyer foreslog, at jeg rent faktisk skulle forkorte mine bøjler betydeligt i konkurrencer, var jeg i tvivl. Men nu gør jeg det nok mere end nogen anden rytter.

“Jeg korter bøjlen, lige før jeg konkurrerer. Så normalt går jeg fire til fem huller op, før jeg går på banen. Jeg mener ikke, at din højde er alt afgørende, hvis du har en god balance. Men for en lille person er det afgørende, og de er nødt til at have korte bøjler, da deres balance er afgørende”, siger Michaels-Beerbaum. “Dette er noget, jeg har udviklet gennem årene, og jeg ville ønske, at jeg havde de der lange ben, men det har jeg bare ikke!”