En fredag eftermiddag var Andreas Helgstrand og sønnen Alexander som så mange gange før på vej til stævne. Jeg fangede Andreas på telefonen, kort efter, at de var rullet ud af gårdspladsen, til en snak om dét, at være både far og træner for sin søn; for hvordan er det nu lige, at vi skal gribe det an, når børnene går i vores fodspor og kaster deres kærlighed på ridesporten?

Fra én forælder til en anden – her kan du læse om Andreas Helgstrands erfaringer med, at være både far og træner samt hans bedste råd til andre forældre i samme situation.

Familien Helgstrand består af Andreas og hans kone Marianne samt deres to drenge Alexander på 13 år og William på 11 år. For både Andreas og Marianne er arbejdsliv og hobby smeltet sammen og tager udgangspunkt i deres fælles passion for heste. Denne passion har smittet af på Alexander, som også er blevet bidt af ridesporten. Lillebror William har redet en smule, men lysten var mere til, at spille fodbold med de andre drenge. Selvom William har valgt en anden sport end resten af familien bakker både Andreas og Marianne også op om hans interesse for fodbold og er med, når det kan lade sig gøre.

En fælles interesse

Andreas Helgstrand er selvsagt glad for, at Alexander deler hans og Mariannes interesse for heste.

Det er jo hele vores liv, at Alexander så tilmed gør det rigtig godt, gør kun glæden endnu større,” siger Andreas.

Andreas oplever, at de i deres familie har lidt lettere ved, at få familielivet til at fungere netop fordi der er en fælles forståelse for, at hestesporten tager tid og mange weekender går med stævner. Andreas og Marianne er begge med inde over Alexanders ridning.

Marianne står for det praktiske både i stalden og i forhold til stævner som for eksempel, at melde til, flette ponyer og sørge for at alt er pakket. Jeg står primært for, at undervise og så er vi fælles om, at køre til stævner,” fortæller Andreas.

Særligt timerne ”på vejen” sammen med Alexander sætter Andreas stor pris på. ”Det er bare rigtig hyggeligt,” fortæller Andreas.

Læs resten af artiklen >> KLIK HER

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.