Har du nogensinde haft en fornemmelse af, at du har en helt speciel forbindelse med din hest? At I af og til svinger I mere end almindeligt godt sammen? I så fald er du måske ikke helt galt afmarcheret.

På Institut for Veterinærvidenskab ved det italienske universitet University of Pisa er et hold forskere i gang med de indledende manøvrer til en større undersøgelse af forbindelsen mellem menneske og hest. Forsøget går ud på at undersøge, hvordan hest og mennesker følelsesmæssigt påvirker hinanden under samvær i dagligdagen.

Ifølge den ledende forsker, Paolo Baragli, var det især i forsøgets anden del – hvor hesten fik lov til at bevæge sig frit om forsøgspersonen – der viste sig de mest interessante resultater. Han siger til det ansete magasin The Horse:

I det andet forsøg var der en tendens til, at hesten og forsøgspersonen delte hjerterytme, altså, at de slog i takt. Og det tyder på en stærk følelsesmæssig forbindelse. Dette skal ses i modsætning til det første forsøg, hvor deltagerne var adskilte.”

Læs mere om forsøget og se hele rapporten på fritidsmarkedet.dk >> KLIK HER

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.