En hingstestations forberedelser til Dansk Varmblods Hingstekåring: Blue Hors fortæller

I 1993 blev Blue Hors Dressage etableret. Med årene er stutteriet blevet et velrenommeret dressurcenter, og hvert år skaber flere af stutteriets hingste prestigefyldte resultater i både ind- og udland. Stutteriets formål er at højne avlen i Dansk Varmblod med indkøb og avl af hingste, som repræsenterer toppen af dressurhesteavlen.

Det er derfor en naturlig del for stutteriet, at de er velpræsenteret ved blandt andet Dansk Varmblods Hingstekåring, og i år er ingen undtagelse. Her har stutteriet fjorten heste med, som både vil repræsenteres i kåringsøjemed, i præsentationsklasser og ved arrangementets stævneklasser. En enkelt hest skal bruges i arrangementets gallashow.

Esben Møller blev ansat i virksomheden tilbage i 1993 – kun kort tid efter dressurcenteret blev officielt indviet d. 24. april samme år. Siden da blev han ansat som stedets direktør i 1997. I dag er han driftsansvarlig hos Blue Hors Dressage, og derfor har vi forhørt os hos ham, hvordan hingstestationen forbereder sig på det store arrangement, og hvilke hingste vi kan forvente, vil spille en stor rolle i den danske dressurhesteavl de kommende år.

Hvordan repræsenteres I ved Dansk Varmblods Hingstekåring i år?

”Igen i år har vi mange heste med. Det løber samlet op i alt fjorten heste. Ni af disse skal fremvises ved hingstekåringen, hvor seks af dem er tre års hingste, og tre af dem skal fremvises i fireårs-kategorien. De resterende skal bruges i præsentations- og stævneklasserne, hvor henholdsvis to skal gå præsentationsklasser i dressur, to i internationale dressurklasser og en enkelt skal bruges til Gallashowet. Vi har i alt elleve personer med, som er med som staldpersonale, hestepassere, ryttere og mønstrere.

Det er altid spændende for os, at have forskelligt materiale med, men der er naturligvis nogle af hingstene vi har større forventninger til.”

Hvilke hingste har I høje forventninger til?

”Vi forventer naturligvis at alle vores hingste vil gå godt i kåringen – både i tre- og fireårsklassen, men i hver klasse er der nogle hingste, som skiller sig markant ud.

I fireårs-kategorien har vi blandt andet Blue Hors Zackerey med. Han er efter vores egen Blue Hors Zack, med Sandro Hit som morfar. Han gjorde det fantastisk ved hingstekåringen forrige år, hvor han blev præmiehingst. Han er en ekstraordinær hingst med en kæmpe motor, og han har alle de rette kvaliteter for, at blive både en fremragende avlshingst og en topklasses dressurhest, i de kommende år.

I treårs-kategorien er der to af hingstene, som har skilt sig mere ud end de andre. Blandt andet Londoner, som er en hingst vi har fundet i Tyskland, og som vi fik hjem sidste sommer. Han har markeret sig som den bedste unghingst ved de sidste kåringer, hvor han har deltaget. I oldenburgerkåringen 2017 i Vechta, var han publikumsfavoritten. Ham tror vi, at vi kan forvente meget af, og han er en hingst der vil gå godt til mange forskellige typer af hopper.

Zippo Eg er den anden unghingst, som vi også forventer meget af. Han vandt følchampionatet i 2015, og har holdt stilen siden. Han er efter Blue Hors Farrell, som er en formidabel hingst, og med Blue Hors Zack og Michellino i afstamningen, er der ingen tvivl om, at vi har med en hingst der har mange gode kvaliteter. ”

>> Læs resten af artiklen her <<

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce