Både i går fredag og i dag lørdag kan man opleve nogle af de allerbedste dressurbetonede avlshingste i en præsentationsklasse sponseret af Ridehesten.com. De 25 kommenterede ridt udgjorde i går en meget spændende klasse, der havde tiltrukket sig et stort publikum.

Der bliver ikke redet program, ikke givet point, og der er ingen vinder eller placerede heste i klassen. Præsentationsklassen for hingste i dressur er en kommenteret klasse, hvor der er to ekvipager på banen ad gangen, mens berider, dressurdommer og medlem af Dansk Varmblods avlsledelse, Bjarne Nielsen, akkompagnerer ridtene med fagkyndig kommentering.

Intet mindre end 25 kårede dressurhingste blev vist i fredagens hingstepræsentationsklasse i dressur i Boxen, hvor publikum var mødt talstærkt op for at se de 4-9-årige avlshingste. Konceptet går ud på, at der er 2-3 hingste på banen ad gangen. Hingstene viser skridt, trav og galop, og hvad øvelser angår, viser de, hvor de uddannelsesmæssigt ligger. Klassen blev åbnet af den ældste hingst, den 9-årige fløjhingst og tredobbelte verdensmester for ungheste Sezuan, der blev forbilledligt fremvist af sin rytter Patrik Kittel.

De 25 hingste udgjorde et særdeles stærkt startfelt, der sammenholdt med faglig kommentering på højt niveau gjorde klassen særdeles seværdig. Fik man ikke denne udsøgte oplevelse, har man chancen igen lørdag kl. 16 i Boxen, hvor 27 hingste kommer til start.

 

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.