Den danske hingste ejer og avler Lone Bøegh Henriksen ejer nu halvdelen af Oldenborghingsten Total Hope fra hendes samarbejdspartner Paul Schockemöhle.

Total Hope er en 6-år gammel Oldenborghingst avlet af Christine Arns-Krogman. Han er efter Totilas og Isabell Werths verdensetter Grand Prix hoppe Weihegold e. Don Schufro x Sandro Hit.

Han blev købt af Poul Schockemöhle da han var en unghest og brugte sine første år i Sverige som avlshingst. Han var den mest brugte dressurhingst i Sverige i 2015. Total Hope kom tilbage til Tyskland i efteråret 2017, hvor han blev tappet til frostsæd på Schockemöhles station i Mühlen.

Den danske kåringskomite vurderede Total Hope ved en privat kåring den 22. marts og godkendte hingsten til at kunne avle i Dansk Varmblod.

Det er ikke første gang at Henriksen bruger Weihegold-blod i hendes avlsprogram.

Jeg har allerede en datter fra Weihegold, Furstin Weihe, som jeg købte da hun stadig var føl, da Weihegold var fire år gammel,” Sagde Lone. “Jeg har altid haft følelsen af at denne hoppe var speciel og tiden viste at det var hun. Jeg har avlet med Furstin Weihe og jeg har flere gode afkom. Jeg har også avlet med en af hendes døtre. Ifølge mig har de den perfekte attitude for arbejde: de er søde, kloge og nemme heste og intet er svært for dem. Og det er egentlig alt man skal bruge for at producere top sportsheste.

 

Lone og Paul mangler stadig at beslutte om Total Hope skal blive i Tyskland, flytte til Danmark for en sæson eller endda tage tilbage til Sverige.

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.