Pressemeddelelse fra DM i hestevognskørsel

Kusken Lars Jespersen Dau, vandt dressuren for 2-spand pony onsdag til DM i kørsel med hest og vogn. Det kommer ikke som den store overraskelse, at den rutinerede ekvipage igen til dette DM, lagde sig i førerposition. Det samme gjorde hans søn Christian Jespersen Dau i klassen middelsvær Derby, som med sin alder af blot ni år, er en af stævnets yngste deltagere.

Og det bliver så lidt i familien, idet mosteren til Christian, Helle Jespersen Frid, vandt klassen 1-spand hest middelsvær.

I svær derby vandt Søren Jensen, og i children klasen Signe Kruse Johansen. Junior klassen blev vundet af Karoline Bering. I klassen 1-spand pony  middelsvær vandt Henriette Bendorff, som er danmarks nuværende eneste para-kusk.

Dog er den eneste der ligger lunt i svinget Lars, da de andre bestemt ikke skal sove resten af stævnet, idet konkurrencen er tæt i de andre klasser. Turen igennem maratonbanen på lørdag og den efterfølgende keglekørsel på søndag, kan hurtig vende op og ned på placeringsrækkefølgen.

Stemning var god her på Dorthealyst. Vejret nærmest perfekt med sol, en let vind og 23-24 grader. Og selv om det var torsdag, kom der alligevel en del mennesker forbi som tilskuere, ud over kuske og deres familier. Vi håber at se mindst lige så mange i dag –  fredag – hvor der bliver budt det samme vejr, men hvor det nu er konkurrencerne for hest, der bliver afholdt. Første start går kl. 10.00 og slutter kl. 14.50.

Og skulle man komme forbi for at nyde hestene og deres kuske, er der samtidig mulighed for køb af både vådt og tørt. DM afholdes på Dortheaslyst, Knabstrup Møllebakkevej 4, 4440 Mørkov.

>>> Se billeder fra formiddagsdressuren her <<<

>>> Se billeder fra eftermiddagsdressuren her <<<

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.