Den 4-årige DV-hingst Blue Hors Zackerey skabte i weekenden sensation ved at blive udråbt som Hauptprämiesieger blandt sin årgangs dressurhingste i Oldenburger Verband ved hingstekåringen i Vechta.

Blue Hors Zackerey e. Blue Hors Zack – Sandro Hit (opdr. Tove og Ove Møller Nørgaard) blev i forbindelse med sin færdigkåring i Dansk Varmblod i foråret 2018 tildelt opdrættermedalje i guld, og han har sidenhen klaret sig fremragende i DRF’s dressurchampionat for 4-års heste.

Zackerey tilbragte sin første avlssæson i 2017 i Tyskland, og således er langt størstedelen af hans første følårgang (2018) født i Tyskland. På baggrund af hingstens overlegne kvalitet og ikke mindst en særdeles god første følårgang i Tyskland, blev Zackerey indstillet til den traditionelle Hauptprämie i oldenburgerforbundet, hvor de bedste 4-års hingste vurderes på deres første følårgang og oprangeres derefter.

Blandt de tre nominerede dressurhingste blev Blue Hors Zackerey som den første DV-hingst nogensinde udråbt som Hauptprämiesieger, og oldenburger forbundets avlsleder Wolfgang Schulze-Schleppinghoff medgav Zackerey lovprisende ord.

Malgré Tout anbefaler altid, at du søger yderligere vejledning hos en fagperson.