Har du fokus på din mentale tilstand? Malgré Tout har i samarbejde med Rasmus Bagger og flere af andets dygtige ridetrænere afholdt “Rytterhjælpen”. Vi har talt med én af deltagerne, Lise Andersen, der har haft en række mentale udfordringer med sin ridning. Lises tilværelse er blevet forbedret, efter at hun har været med i Rytterhjælpen. Det betyder dog ikke, at hun aldrig er nervøs, eller at hun aldrig tænker negativt om sig selv – men Lise har fået øjnene op for, at hun selv har ansvaret for sin tilstand.

LÆS HELE ARTIKLEN I MAGASIN #18

LÆS I DIN BROWSER  LÆS I MALGRÉ TOUT APP

Lise fortæller blandt andet om, hvordan hendes problemstillinger blev håndteret under Rytterhjælpen: “Rytterhjælpen bestod af et helt team af professionelle. Der blev tjekket fysisk op på både heste og ryttere. Claus Toftgaard konstaterede, at min krop var lige og i god balance, så jeg havde ingen undskyldninger – jeg skulle bare i gang. Dyrlægen havde heller ingen indvendinger til, hvorfor hesten og jeg ikke skulle kunne fungere sammen – tjek! I en samtale med Rasmus, i det flotteste og mest luksuriøse sadelrum jeg nogensinde har opholdt mig i, fik jeg at vide, at jeg på tredje dagen skulle ride stævne. Her reagerede min krop voldsomt, for udover de tanker, som jeg slæbte rundt på, så var frygten for, at omverdenen skulle konkludere, at jeg var så dårlig, som jeg til tider følte mig, blot endnu større.”

“Jeg er bevidst om, at den sindstilstand, vi er i, har vi selv bevidst eller ubevidst valgt at være i.”

Mentalværktøjet “Væl, vis, føl og giv videre” har også været en stor hjælp for Lise: “Jeg er bevidst om, at den sindstilstand, vi er i, har vi selv bevidst eller ubevidst valgt at være i. Vi har altså mulighed for at træne os selv i at blive det menneske, vi gerne vil være mere af. Om det er en negativ sindstilstand, der skal vendes til en positiv, eller om det er en nervøsitet, der går ind og forstyrrer, så har vi muligheden for at vælge den følelse, vi hellere vil have. Derefter kan vi fysisk vise det kropssprog, der passer til denne følelse og på den måde også føle inde i kroppen, hvordan den nye valgte følelse mærkes. På den måde kan vi til sidst give den videre og faktisk kunne være i følelsen…”

LÆS HELE ARTIKLEN I MAGASIN #18

LÆS I DIN BROWSER  LÆS I MALGRÉ TOUT APP

Læs også
Sanne fra Rytterhjælpen: Du er slet ikke så langt fra, som du tror